Debat

29. august 2018 - 10:20

App linkNu på Google Play

- P-bøder giver ingen mening

29. august 2018 - 10:20

Debatindlæg:

 

Med de nye regler om max 25 timers parkering på de statslige rastepladser, gælder jo også reglen om, at man kun må parkere i markerede båse. Nu er politiet så begyndt at dele bøder ud til chauffører, der ikke holder i p-båse. Det giver bare ikke nogen mening at chaufførerne skal have bøder for det. De holder ikke i vejen, og de holder ikke på den gennemgående kørebane.

Der er store problemer med at finde et sted at holde for natten, så derfor er det uforståeligt, at man ikke lave nogle båse bag ved de eksisterende, hvor det er muligt, og det er det stort set på alle de store rastepladser. Det ville med et slag give plads til mange biler.

Men det forarger mig, at politiet ikke tager fat i det egentlige problem, nemlig at øst-chauffører lever på Europas, herunder Danmarks, landeveje i månedsvis på trods af, at dette er ulovligt. For det er jo det, det, handler om. Havde man taget hånd om det, da EU-domstolen for nylig slog fast, at man ikke må afholde det regulære ugehvil i bilerne, ville de transportfirmaer der beskæftiger chauffører/biler fra fjerne lande være nødt til at bygge egne p pladser og boliger til deres chauffører. Politiets påstand om at de ikke kan bære bevisbyrden holder ikke. Man kan - i weekenden - køre ud i industriområder og mange andre steder og konstatere, at der sidder chaufførerne i bilerne og glor, så sammenholdt med chaufførens tilstedeværelse i bilerne og bilens data, bør det ikke være i problem. Men desværre er det nok politisk bestemt, at det skal der ikke røres ved.

Leif Therkelsen 
Stationsvej 13 
6622 Bække

Læst i alt:

4950 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger