Debat

22. september 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

ITD's politiske chef: Selvfølgelig skal staten leve op til sit ansvar

ITD's politiske chef: Selvfølgelig skal staten leve op til sit ansvar

22. september 2020 - 01:44

Debatindlæg til denne kommentar:

 

- Ifølge John Juul Knudsen er det ikke samfundets problem, at der ikke rastepladser nok til, at chauffører kan finde en plads at holde de lovpligtige hvil på. Nu er det imidlertid samfundet, der har bestemt, at der skal holdes pauser, og derfor bør samfundet selvfølgelig også stille nok pladser til rådighed til, at det kan ske på en ordentlig måde.

 

Antallet af parkeringspladser på rastepladserne skal selvfølgelig følge trafikudviklingen. Det giver sig selv, at jo flere biler, der er på vejene – des flere parkeringspladser på rastepladserne er der også brug for. Lastbiltrafikken i Danmark er gennem de sidste 10 år steget med 14 procent. Samtidig er der i perioden kommet mere end 500.000 flere biler i den danske personbilpark. På statsvejene er trafikken i perioden steget med 25 procent og på motorvejene med hele 39 procent.

Så selvfølgelig skal staten leve op til sit ansvar og sikre rastepladser, så vores chauffører kan få en plads, når de skal holde deres hvil. De risikerer groft sagt, at deres tissepause udløser kæmpe bøder. Det er simpelthen ikke i orden – og slet ikke med tanke på, at branchen i forvejen betaler vejafgifter for at køre på danske veje.

 

Så nej: Vognmænd skal ikke betale ekstra for at kunne opfylde loven. Staten må til lommerne og sørge for, at kapaciteten er tilstede.

 

Henriette Kjær
Politisk chef, ITD

 

 

Læst i alt:

817 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke