Debat

10. marts 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Jacob Formans udtalelse undrer mig

- Jacob Formans udtalelse undrer mig

10. marts 2020 - 01:43

 

Kommentar til dette indlæg:

 

Nu ser det ud til, at den første sag om lastbilers manglende sikkerhed efter de nye bøderegler skal afprøves ved domstolene. Det har jeg ikke ret meget at sige om, men vil udelukkende afvente, hvad dommen siger, når den kommer for dagen.

 

Men det, der bekymrer mig allermest, er, at advokat Jacob Forman påstår, at chaufføren, som har kørt med den trailer, det handler om, ikke havde en kinamands chance for at kontrollere bremsernes tilstand ved overtagelsen - og under kørslen bemærkede han heller ikke noget usædvanligt ved bremserne. Hvis advokat Jacob Forman har ret i, at chaufførerne ikke har en kinamands chance for at kontrollere trailerens sikkerhedstilstand ved overtagelsen, så mener jeg, det må være på tide at forbyde al kørsel med lastbiler i fremtiden - af hensyn til færdselssikkerheden.

Men så galt behøver det ikke at gå. Det kræver kun, at chaufførerne bliver mere omhyggelige med kontrollen, når de overtager en trailer.                               Det kan lade sig gøre, det ved jeg efter mange års erfaring som chauffør. Det er tit sket ved overtagelsen af en trailer, at der har været så grove fejl og mangler, at det har krævet et værkstedsbesøg, inden turen kunne startes på forsvarlig vis. Fejlene har været af alle tænkelige typer. Mest af alt har det undret mig, at noget så synligt som dækkene, har været så nedslidte, at det i de værste tilfælde har været nødvendigt at skifte alle seks dæk på traileren.   Hvis chaufføren ikke opdager den slags fejl, så undrer det mig ikke, hvis bremsefejlene heller ikke bliver observeret.

For mig personligt har det ikke altid været nemt at skulle køre på værksted med en defekt trailer inden turens start. For det har tit ført til forstyrrelse af transportproduktionen. Så derfor har jeg måttet høre på bemærkninger: "at en anden chauffør har lige kørt med traileren, så kan du vel også køre med den".

Til slut så har ejer/bruger og chaufføren et fælles ansvar for, at køretøjet er i forsvarlig sikkerhedsstand, når den kører ud på landevejene. Men til både ejers og brugeres ros, så er jeg aldrig i min tid som chauffør blevet nægtet et nødvendigt værkstedsbesøg.

 

Gunner Kristen Møller
Seminarievej 32
6760 Ribe

Læst i alt:

1249 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger