Debat

8. januar 2021 - 12:10

App linkNu på Google Play

Kommentar: - I forhold til kontrol går Danmark ikke enegang

Kommentar: - I forhold til kontrol går Danmark ikke enegang

8. januar 2021 - 12:10

Kommentar fra Frank Davidsen, underdirektør DTL, til Bjarne Nielsens indlæg:

 

- Jeg forstår godt Bjarne Nielsens bekymring, men i forhold til kontrol er Danmark ikke særegen eller går enegang. Tværtimod er Danmark et af de få lande, som har en officiel bagatelgrænse på op til 5 % ift. sanktionering, så der har vi noget, som andre lande ikke har.

 

EU sætter krav til samtlige medlemsstater for, hvor meget kontrol der skal foretages af medlemsstatens kompetente myndigheder. De elementer, som Færdselsstyrelsen inddrager i deres virksomhedskontrol, kontrolleres allerede i dag i vejkontrol. Dvs. at der i Danmark ikke sker forskel på, hvad danske eller udenlandske chauffører kontrolleres for i vejkontrol. Virksomhedskontrol omfatter naturligvis kun for danske virksomheder.

I Danmark tages der udgangspunkt i, at der skal kontrolleres 165.000 arbejdsdage, hvilket svarer til 3 % af den samlede produktion i transportbranchen. Dette krav vil stige til 4 %, når 90 % af EU´s tunge køretøjer er udstyret med enten digital eller smart takograf.

 

Kontroldirektivet, som netop er blevet revideret i forbindelse med Vejpakken, stiller krav til, at medlemsstaterne skal kontrollere 50 % af disse som virksomhedskontrol, samt 30 % som vejkontrol. De sidste 20 % kan medlemsstaterne selv beslutte, hvordan de vil kontrollere.

 

I Danmark er kontrolopgaven fordelt ligeligt imellem politiet og Færdselsstyrelsen.  

 

Frank Davidsen

Underdirektør

DTL - Danske Vognmænd

Læst i alt:

1725 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger