Debat

28. november 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Krav til transportører er en fis i en hornlygte

28. november 2018 - 01:44

Debatindlæg:

 

For cirka fire uger siden afslørede TV2, hvordan Kurt Beier Transport, en af transportens kæmper, havde dristet sig til at ændre virksomhedsstruktur ved at hente billig arbejdskraft fra Filippinern,e og ikke som tidligere fra andre lavtlønslande i Østeuropa. TV2 viste hvor usselt, disse filippinere blev behandlet og indkvarteret, og pt. forestår en efterforskning om menneskehandel.

 

Flere store danske virksomheder som Jysk, DSV, Arla osv. var ikke længe om at opsige samarbejdet samt at henvise til deres code of conduct. Det lyder jo meget godt alt sammen, men det er ikke andet end hykleri af værste skuffe. De førnævnte virksomheder ved udmærket, at langt de fleste af deres transporter foregår med underbetalte chauffører fra Østeuropa, som lever under næsten lige så usle forhold, når de holder på øde rastepladser, som deres filippinske kollegaer. Østeuropæerne er dog hjemme ved deres familier hver 2-3 måned, og det kan være en af årsagerne til, at de ikke organiserer sig og blot tier.

Efter flere ugers pressedækning følger Danish Crown nu trop, og de er er ovenikøbet parate til at stille krav til deres transportører. Et af de krav, der springer i øjnene på mig, er punkt 4b, som lyder “virksomheden har pligt til at sikre løn og arbejdsvilkår er i overensstemmelse med gældende regler, herunder mindsteløn, i det land, hvor medarbejderen er ansat”. Danish Crown kan altså fortsætte som hidtil, og samtidig fremstå som en virksomhed, der tager ansvar. Men deres krav og kontrolskema er i virkeligheden ikke andet end en fis i en hornlygte.

 

 

Michael Nedersøe
Byrådsmedlem og folketingskandidat i Østjyllands storkreds for Dansk Folkeparti

Læst i alt:

1223 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger