Debat

21. marts 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Nu må vi opsige chauffører

21. marts 2019 - 01:43

Debatindlæg:

 

Vi ser os desværre nødsaget til at tilpasse vores forretning efter de ændrede markedsvilkår. Nogle medarbejdere vil blive opsagte og biler solgt fra.


Herefter vil vi tilbyde nogle af vores opgaver til selvstændige selvkørende danske vognmænd.
Yderlige planlægger vi også at udlicitere nogle af vores transportopgaver til udenlandske transportører.

 

Konflikten har efterhånden begrænset os i vores daglige disponering, af vores biler og enkelte af vores kunder har presset os yderligere i pris, da 3F's sympatikonflikter eller trusler om sympatikonflikt, efterhånden har begrænset os i vores og deres disponering.

 

Andre kunder bakker os forsat op i konflikten med 3F, det er vi selvfølgelig glade og taknemmelige for.


Vi vil endnu engang beklage, hvis denne konflikt medfører gener hos vores samarbejdspartnere.

En af effekterne af denne konflikt, er at 3F via LO kontakter nogle af vores kunder og meddeler at med mindre de er indstillet på ”ballade” ude på deres virksomhed, så må de hellere hjælpe med at få ”styr på Søren Jakobsen”.

 

Nogle af vores samarbejdspartnere, vurderer herefter at det rigtige for deres virksomhed er at afbryde samarbejdet med os, på trods af at også de er helt uforstående overfor 3F’s krav og metoder.

 

Dette på trods af vores biler, hos de selv samme virksomheder, holder blandt bulgarske, og rumænske biler hvor chaufførerne bliver tilbudt helt andre løn- og arbejdsvilkår.

 

For mig at se, er det da smadder ærgerligt at 3F ikke kan acceptere at mine medarbejdere, der bliver tilbudt danske løn- og arbejdsvilkår, er ansat på en anden overenskomst end netop Deres.


Når en af konsekvenserne kan blive at jeg i stedet, indlejrer de udenlandske virksomheder som underleverandører. Det er temmelig grotesk at vi, dermed udflager danske arbejdspladser.

Det er da ærgerligt, at det kommer til at gå ud over nogle af mine medarbejdere at, organisationen 3F under overskriften af "den danske model", plejer egne interesser, og håndhæver deres overenskomstmonopol. På bekostning af danske arbejdspladser.

 

Vi har jo en overenskomst, som både jeg og mine chauffører er glade og tilfredse med, og som er på niveau med 3F's overenskomst.
De rettigheder og goder der er i 3F overenskomsten er mine medarbejdere sikret i forvejen, bare via en anden overenskomst end 3F's.

 

For mig er det utroligt, at vi i 2019 finder os i at 3F tilsyneladende kan kræve at ALLE lønmodtagere skal følge EN og kun EN overenskomst - nemlig deres.


Det strider simpelthen mod min rets følelse og liberale tankegang, at der kun må være en overenskomst og at andre udefra kommende skal bestemme over min forretning.


Mig bekendt er der ingen af mine medarbejdere, der har et ønske om, at vi skal skifte overenskomst. Tværtimod har jeg medarbejdere, der har meddelt mig at skifter vi overenskomst, så opsiger de deres stilling.

 

Forestil Jer at i har nogle penge i ønsker at sætte i banken.... Efterfølgende kommer der nogle og siger, at i SKAL flytte til en anden bank,
fordi de er af den opfattelse, at deres bank er den eneste rigtige.

 

Søren Jakobsen

Bornholmsvej 2A

9500 Hobro

 

Læst i alt:

3620 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger