Debat

11. marts 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Ny lov rammer overhovedet ikke skiven

- Ny lov rammer overhovedet ikke skiven

11. marts 2020 - 01:43

Nordjysk vognmand har sendt redaktionen nedenstående indlæg som kommentar til denne artikel:

 

Det, der sker her, er så langt væk fra sund fornuft, som noget kan blive, hvordan skal chaufføren mærke skævbremsning på en trailer, for det er sikkert ikke alle aksler, der har skævbremsning til samme side, og bremsekraft har chaufføren slet ingen mulighed for at kontrollere.

 

Der er undersøgelser, der viser 90% af nedbremsninger bliver foretaget med under 20% bremsekraft. Hvordan skal man mærke, om der er 5 eller 25% tilbage, og hvis der virkelig opstår problemer, bremser trækkeren garanteret så meget mere, så det samlede vogntog sagtens kan klare det inden for lovens rammer, og der er abs og ebs, så udskridning ikke vil finde sted.

Men kontrollere den samlede bremsekraft for vogntoget er ikke interessant, for det andet giver mere omtale og kan rigtig udstille chauffører som tåber, der kun er ude for at gøre det farligt for andre trafikanter at være på vejene.

 

1. november 2019 afhentede en af mine biler et chassis på depot, hvor chaufføren fik at vide, det var kontrolleret og OK. Ca. 15. februar 2020 fik vi besked på, at traileren skulle til periodisk syn og kørte på værksted til tjek før syn, hvor en bremseprøve afslørede en bremsekraft på 33%, hvilket jo selvfølgelig rystede chaufføren, da han var af den overbevisning, at bremserne var OK, og var selvfølgelig glad for, at det ikke var i en vejkontrol, det blev opdaget.

Da jeg henvendte mig til udlejningsfirmaet og spurgte, om det var det, man kunne forvente, når man lejede en trailer dér, talte jeg med en meget venlig dame, men jeg tror ikke, hun forstod eller kunne se problemet. I hvert fald følte jeg ikke, at mit ærinde blev taget alvorligt, hvilket man jo også sagtens kan forstå, da udlejningsfirmaet ikke bliver ramt og bare kan læne sig tilbage i stolen.

 

I mine næsten 60 år i branchen har jeg oplevet, at meget ansvar er lagt over på vognmand eller chauffør og ikke altid med lige stor rimelighed, men det her tror jeg virkelig topper listen. Så Jacob Forman går gyldne tider i møde til trods for, at han næsten var den eneste, der råbte op og forsøgte at forklare, at forslaget var helt uden for sund fornuft og må betragtes som et vildskud, der ikke bare er uden for skiven, men ikke engang rammer den port, skiven sidder på.

Bjarne Nielsen

Keravavej 10

9800 Hjørring

Læst i alt:

2849 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger