Debat

2. januar 2020 - 10:35

App linkNu på Google Play

Nytårshilsen fra formanden for ATL

Nytårshilsen fra formanden for ATL

2. januar 2020 - 10:35

Vi har for flere år siden sat os det mål, at vi skal have flere unge til at blive lastbilchauffører. Det er et ambitiøst mål i en tid, hvor der er hård kamp om de unges opmærksom. Og det er et nødvendigt mål, fordi der er udsigt til, at et stort antal chauffører forlader branchen inden for få år for at gå på pension.

 

Vi har arbejdet hårdt for at nå målet, og nu kan vi lade propperne springe. Tal fra Undervisningsministeriet viser, at et stigende antal unge begynder på erhvervsskolernes chaufføruddannelser. Inden for de sidste par år er det lykkedes at knække kurven. Det er fantastisk positivt for branchen.

 

Succesen skyldes flere ting. Der er lavet en stor indsats i regi af Transportens Udviklingsfond. Job i transport kampagnen har besøgt folkeskoler og efterskoler over hele landet med den efterhånden berømte lastbil. Her har skoleeleverne hørt om uddannelsen, talt med en ung chauffør og prøvet en tur i lastbilsimulator.

Job i transport kampagnen står også bag et par musikvideoer, der har udviklet sig til virale hit. De har været med til at give branchen et friskere image.

Endelig har den lærepladsgaranti, som ATL står bag, fjernet noget af usikkerheden hos de unge og deres forældre. Med garantien viser vi, at vi tør satse på de unge. Det er en forudsætning for at få de unge til at satse på os.

 

Arbejdet vil fortsætte i de kommende år, og behovet bliver ikke mindre. Halvdelen af chaufførerne er nu over 50 år, og gennemsnitsalderen er steget markant siden 2010. Vi får altså brug for at trække mange flere medarbejdere ind i branchen, end vi gør lige nu.

Det gælder ikke kun de unge. Vi skal også have fat i den midaldrende, som ønsker at skifte branche. Og vi skal blive meget bedre til at få fat på kvinderne. Kun 2,4 procent af lastbilchaufførerne er kvinder. Det kan vi gøre bedre.

 

Vi arbejder på alle planer, og vi skal nok lykkes. Men her ved indgangen til et nyt årti, skal vi glæde os over, at flere unge vælger at sætte sig bag rattet i en lastbil.

 

Peter B. Jepsen

Formand for ATL

Læst i alt:

533 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger