Debat

27. november 2019 - 11:15

App linkNu på Google Play

- Og nu har speditøren så en fattig stakkel i sin hule hånd

- Og nu har speditøren så en fattig stakkel i sin hule hånd

27. november 2019 - 11:15

Debatindlæg som kommentar til denne artikel:

 

Henning Hyllested fra Enhedslisten undrer sig over, hvorfor speditørerne har betalt bøderne for de udenlandske vognmænd, der er blevet taget i at holde ulovlige ugehvil. Jeg tror godt, jeg kan være behjælpelig med et bud på et motiv, der måske ikke er helt så ædelt i sin natur, som dem Henning Hyllested selv nævner.

 

Mit gæt er, at man selvfølgelig først og fremmest skal redde, hvad der er tilbage af det gode renomme hos transportkøberen, hvilket Henning Hyllested også nævner. Dernæst er det en kærkommen lejlighed til at stavnsbinde en udenlandsk vognmand til speditøren. Der er nemlig efter al sandsynlighed tale om et udlæg, som vognmanden derefter skal betale tilbage til speditøren.

En bøde på 300.000 danske kroner kan stavnsbinde en fattig vognmand i årevis, og det bringer speditøren i en position, hvor han suverænt bestemmer prisen på det arbejde, vognmanden udfører. Jeg har set det trick før, både i transportbranchen og i andre brancher. Lån et stort beløb ud til en fattig stakkel, og du har ham i din hule hånd, måske resten af hans liv.

 

Hans E. Kratholm Rasmussen
Møllevej 17
7500 Holstebro

Læst i alt:

3087 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger