Debat

27. november 2020 - 11:00

App linkNu på Google Play

Organisationer i fælles opråb: Brug nu de nummerpladeskannere

Organisationer i fælles opråb: Brug nu de nummerpladeskannere

Foto: Rigspolitiet

27. november 2020 - 11:00

En læng række transportorganisationer er gået sammen om et fælles brev til justitsministeren og transportministeren, hvori de kraftigt opfordrer til at bruge politiets automatiske nummerpladescannere (ANPG) til at sikre fair og lige konkurrence på transportområdet og til at bekæmpe social dumping:


Kære Nick Hækkerup og Benny Engelbrecht

 

Undertegnede organisationer støtter fuldt og helt op om, at der skal være fair og lige konkurrence på vejtransportområdet i Danmark, og at social dumping skal bekæmpes. For at sikre dette er det afgørende med en grundig og effektiv kontrol. Det gælder særligt, når de nye regler i lov om udstationering af lønmodtagere træder i kraft 1. januar 2021.

 

Loven indebærer som bekendt, at udenlandske operatører får pligt til dels at anmelde deres cabotagekørsel, dels at aflønne deres chauffører med en timeløn, der som minimum er på niveau med de repræsentative overenskomster på området.

Set fra vores synspunkt afhænger effekten af den nye lovgivning af, at der bliver sikret en effektiv håndhævelse og kontrol af, at udenlandske virksomheder, der udfører cabotagekørsel, overholder de danske regler om anmeldelsespligt og aflønningskrav. Vi mener, at politiets automatiske nummerpladescannere (ANPG) er et helt afgørende værktøj til at sikre effektiv kontrol af, at virksomheder, der udfører cabotagekørsel i Danmark, overholder ovennævnte regler.

 

Ved brug af nummerpladescannere og gerne ved at sammenholde oplysninger fra politiets scannere ved grænserne og med oplysningerne i Sund & Bælts scannere ved de fem største byer kan man lettere og mere effektivt klarlægge køretøjernes kørselsmønster og dermed håndhæve reglerne om cabotagekørsel og udstationering.

 

Nummerpladescannere kan ligeledes anvendes til at kvalificere, hvilke køretøjer der skal stoppes, når der udføres vejsidekontrol f.eks. i tilfælde, hvor en udenlandsk operatør ikke har betalt bøder, der tidligere har været dem pålagt.

Vi opfordrer derfor kraftigt til:

 

- at der i ANPG-bekendtgørelsen bliver skabt den fornødne hjemmel til at anvende ANPG til udvælgelse af objekter til kontrol af § 8 c og 8 d i lov om udstationering.


- at der bliver skabt den fornødne hjemmel til, at politiet kan samkøre oplysningerne i ANPG med de scannere, der anvendes til kontrol af miljøzonerne i de fem største byer. Vi står selvfølgelig til rådighed, hvis der skulle være uddybende spørgsmål til ovenstående.


Dansk Persontransport, 3F Transportgruppen, DI Transport, Dansk Erhverv, DTL, ATL, ITD, TA, ATV og SLD

Læst i alt:

1426 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke