Debat

3. april 2020 - 00:01

App linkNu på Google Play

PostNord-chef: Debatten er kørt af sporet

PostNord-chef: Debatten er kørt af sporet

3. april 2020 - 00:01

Redaktionen har modtaget nedenstående debatindlæg som kommentar til de seneste dages debat om PostNord Logistics:

 

Der er skrevet meget om PostNord Logistics de sidste par dage her på Lastbilmagasinet. Langt det meste uden hold i virkeligheden.

 

Fakta er, at PostNord Logistics er en lille spiller på danske stykgodsmarked. Vi sidder på ca. 6 pct. af markedet, og der er langt til, at vi skulle kunne opnå et monopol.

 

Markedet er præget af enkelte dominerede spillere, der sidder tungt på store dele af voluminerne, og har gjort det i mange år. Det vurderes fx, at Danske Fragtmænd sidder på 60 pct. af markedet. Et selskab der i øvrigt er støttet og delvist ejet af den norske stat, og hvor vognmand Jens-Ole Larsen sidder med i bestyrelsen.

Hos PostNord Logistics er store dele af vores forretning lagt an på et stærkt og godt samarbejde med private vognmænd, og vi bidrager til at holde deres forretninger i gang. Mellem 60-70 pct. af vores indenlandske godsvoluminer distribueres af danske vognmænd og kollegaer i branchen. Så at tegne billedet af, at PostNord Logistics er ved at kvæle de små i branchen, er ganske enkelt forkert.

 

Fakta er også, at en uvildig undersøgelse fra Deloitte, som udkom i marts, pure har afvist alle anklager om, at der bliver pumpet statspenge ind i PostNord Logistics gennem Post Danmark.

 

Vi konkurrer ikke med skattepenge i ryggen. Tværtimod er PostNord Logistics en del af en koncern, der har været en god forretning for den danske stat, og som gennem årene har sendt milliarder i udbytte til den danske statskasse – netto 3,3 mia. DKK.

Hos PostNord Logistics tror vi på, at en lige og fair konkurrence er den bedste vej til at udvikle branchen og giver den største gevinst for samfundet. Vi tror også på, at når man er den dominerende part på et marked, så har man et særligt ansvar for at agere ordentligt både på markedet såvel som i medier og via sine interesseorganisationer.

 

Lad os sammen hæve niveauet for debatten om den fremadrettede udvikling af vores branche.

 

Jakob Manori

Adm. direktør, PostNord Logistics A/S

Ullsvej 1

4600 Køge

Læst i alt:

6229 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger