Debat

11. marts 2020 - 11:18

App linkNu på Google Play

Stil krav: Manglende bremseevne er ikke chaufførens skyld

Stil krav: Manglende bremseevne er ikke chaufførens skyld

11. marts 2020 - 11:18

Debatindlæg som kommentar til denne artikel:

 

I det jeg antager, at Lasse er chauffør, stiller han lige netop spørgsmålet, hvad skal jeg gøre, hvis de snupper kortet, som næsten alle chauffører kommer til at stille sig fremover.

 

Det spørgsmål kommer mange andre, ja, næsten alle, der er på vejen med trailere, som beviseligt ikke kan bremse og aldrig har kunnet, end ikke da de var fabriksnye, uden først at være voldtaget og været mere end rødglødende, til at stille sig. Ja, vognmænd for den sags skyld også.

 

Som FDL og jeg skrev omkring bøder for ulovlige parkeringer, så er manglende bremseevne heller ikke chaufførens skyld. Hvis chaufføren har gjort, som Lasse beskriver at have gjort inden start, så er det meget mere en uartigt, at han efterfølgende skal bøde for, at hans vognmand lige som vi andre ikke noget sted kan købe trailere, der kan bremse uden først at være ødelagt ved opvarmning for at klare synet.

Alle skal bemærke, at selv nye trailere ved første gangs nysyn også skal en tur på kogepladen, inden lovens krav opfyldes.

 

Det er jo mere end underligt, at Lasses og alle vi andres trækkende enheder kan bremse kolde såvel som driftsvarme.

 

Det må være tid til, at lovgiverne tager sagen i deres hånd og forlanger, at nyt materiel skal kunne bremse koldt såvel som varmt.

Ellers synes jeg, alle vognmænd og chauffører skulle lytte og bakke op om den chauffør, der andet sted på lastbilmagasinet.dk slog til lyd for, at nu var det vist tid til at gå hjem og holde fri, til problemet var løst.

 

Og det er jo bevist, at det er viljen, der mangler. For de samme fabrikanter har jo ingen problemer med at levere bremsekomponenter til alle lastbilfabrikater over en kam.

Så politikere, kom nu med kravet. Og til vognmænd, få nu en løsning med de helt store, som I trækker trailere for, og gjort dem klart, at det er deres problem. Ellers må I jo sige til dem, at vi skal jo lige for jeres regning og timeløn en tur på bremseprøven, inden vi kører. Så vil vi se, hvor lærenemme de er.

 

Christian Jensen, formand FDL
Nordvej 12
9900 Frederikshavn

Læst i alt:

3253 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger