Debat

25. oktober 2018 - 09:07

App linkNu på Google Play

- Velkommen i min lastbil, minister

25. oktober 2018 - 09:07

Debatindlæg:

 

Jeg har forståelse for, at transportministeren ikke tror (da han sikkert aldrig har opholdt sig ret lang tid i en lastbil), at et liv i en lastbil ikke har indflydelse på trafiksikkerheden. En enkel weekend i et førerhus kan man jo overleve, men det handler jo om, at billige chauffører fra fjerne lande lever et usselt liv i et lastbilførerhus på 2x2,5 m. Og med den uacceptable lille løn, man betaler, er chaufførerne nødt til at blive i bilerne - ikke én weekend, men i flere måneder. Og det er i den grad til fare for trafiksikkerheden, fordi det medfører druk. De billige chauffører er stærkt overrepræsenteret i hele Europa.

Depression og kedsomhed - det er dødssygt at sidde i en lastbil fra fredag aften til søndag aften, når man muligvis skal køre igen. Især i koldt og dårligt vejr. Jeg har selv prøvet det. Det betyder også dårlig hygiejne/sygdom, og så savner man selvfølgelig et socialt liv sammen med familie og venner.

 

Men, hr. transportminister. Jeg inviterer dig til at “bo” i min lastbil, en weekend, på en p-plads, uden toilet for det er jo dér, chaufførerne ofte holder. Der er varme, køleskab og tv i bilen. Jeg stiller også en tom trailer til rådighed så du kan (som østchaufførerne gør det) sidde der og hygge dig.

 

Tør du tage udfordringen op?

Leif Therkelsen
Stationsvej 13
6622 Bække

Læst i alt:

3051 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke