Debat

16. marts 2022 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Vend pladen og respekter chauffører og vognmænd

- Vend pladen og respekter chauffører og vognmænd

16. marts 2022 - 01:44

Kommentar til denne artikel:

 

Jeg har i størstedelen af mit liv som vognmand kørt mellem Danmark og Sverige og lidt Norge. Forskellen på Danmark, Sverige og Norge er, at i Sverige og Norge ser man lastbilen som en nødvendighed, og man ser op til chaufførerne og deres opgaver, for man ved, det er dem, der leverer de fornødne varer, der bruges til produktion og konsum.

 

Og for eksempel hvis et uheld sker, så skriver man ikke, ”Personbil brutalt smadret af tonstung lastbil”, hvilket får en naturlig vrede op i folk (forståeligt nok, da man jo hænger chaufføren ud som et skruppelløst individ). Nej, man behandler uheldet med den respekt, der hører til.

Herhjemme har man gjort alt muligt og umuligt for at sælge nyheden. Man finder de værste eksempler, hiver dem i tv samt aviser og ender med at lade dem være repræsentanter for hele branchen.

 

Og man har gjort alt for at gøre opmærksom på, hvor irriterende lastbilerne er, og de holder i vejen, spærrer gaden og er generelt kun til gene for den almene borger. Det gør, at folk bliver arrige og irriteret på lastbilerne, for det er jo det, de dagligt hører og ser i medierne. Og dem, der kører, er bare en flok idioter med truckerkasket og store båthorn.

 

Men sådan er virkeligheden altså ikke helt. Der findes da uheldige eksemplarer, men langt de fleste er ansvarsbevidste folk, som bare gør deres arbejde.

Og det er da klart, når unge mennesker hører den slags omtale, så tænker de da en ekstra gang, om de vil være en del af dette. Lønnen er jo heller ikke den højeste, og forholdene er jo heller ikke fri kantine, fitnessrum, fri hver dag kl. 15.30 mm. Men det er jo sådan, det er, og det bliver det ved med at være.

Så vend pladen, og værdsæt vognmandens/chaufførens arbejde, og sig til jer selv, at uden dem var I intet. Og respekter de folk, der arbejder med dette, i stedet for at nedgøre erhvervet. Så kunne man måske få nogle unge mennesker til også at køre lastbil. Men sgu da ikke, hvis de på forhånd bliver hængt ud som mindre begavede.

 

Niels Jørgen Nielsen
Lyrevej 8, Vorup
8940 Randers

Læst i alt:

4096 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke