Debat

24. september 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Virkningsløst forbud må være bitter pille for godsformand

- Virkningsløst forbud må være bitter pille for godsformand

24. september 2019 - 01:44

Debatindlæg som kommentar til denne artikel:

 

 

Forsøget med overhalingsforbud for tunge køretøjer blev startet 1. maj 2001. Dengang var forsøgsstrækningen bl.a. omkring Vejle Fjord-broen, som var meget belastet. Det hjalp meget lidt på problemerne - hvis overhovedet noget - at forbyde lastbilerne at overhale. Løsningen på problemerne omkring Vejle var, som vi alle ved i dag, at udvide vejen til tre spor fra Hornstrup til Skærup. Samme historie kunne fortælles omkring E45 ved Ejer Bavnehøj mod Århus og flere andre strækninger. Det har ikke hjulpet noget som helst på køproblemerne med et overhalingsforbud, og netop de valgte strækninger var dér, hvor man som chauffør kunne komme hurtigt omkring en langsommere lastbil.

Nu skal vi så have mere af den virkningsløse medicin til at løse dagens trængselsproblemer, bl.a. omkring Århus. Vejen bliver altså ikke større ved, at man forbyder lastbilerne at overhale, og kigger man på antallet af køretøjer, så er der under 2 procent lastbiler (ca. 40.000 lastbiler over 3,5 t.) i forhold til de ca. 2.500.000 personbiler, der findes i Danmark. Efter Vejdirektoratets egne tal, så falder antallet af lastbiler i ydersporet fra cirka 3 procent til mellem 0,5 til 1 procent ved indførslen af et overhalingsforbud. Man kan naturligvis argumentere for, at det er en reduktion med 2/3, men det er jo af et meget lille tal.

 

Men der er jo flere stemmer i bilister end i lastbilchauffører, men det må alligevel være en bitter pille at sluge for godschaufførernes formand, at en rød trafikminister finder på den slags tossestreger. Det faktum, at trafikministeren end ikke har spurgt følgegruppen bag forsøgsordningen med overhalingsforbud, hvor bl.a. 3F er repræsenteret, om en udvidelse af forbuddet, siger lidt om, at forslaget er drevet af et ønske om at score nogle billige point hos bilisterne. Ren og skær populisme.

Bernt Clausen
Træbuen 7
8670 Låsby

Læst i alt:

1246 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger