Debat

17. februar 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Vognmanden burde få hele bøden

- Vognmanden burde få hele bøden

17. februar 2020 - 01:43

Debatindlæg som kommentar til de skærpede bødestraffer for regulært ugehvil i førerhuset:

 

Hvordan kan det overhovedet være chaufførernes ansvar, når der afholdes et regulært ugehvil på 45 timer i vognmandens lastbil?

 

Arbejdsgiveren har ledelsesretten, dette fremgår udtrykkeligt i DI – Dansk Industri Hovedaftalen § 4. Danske vognmænd var med i kampen for denne ret. Med sejren fulgte et ledelsesansvar, derfor er det klart vognmandens pligt at lede og fordele arbejdet i virksomheden, også så alt arbejde udføres under hensyntagen til gældende aftaler og love.

 

Bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport BEK nr 328 af 28/03/2007 Gældende: Og EU har stadfæstet, et regulært ugehvil på 45 timer må ikke afholdes i lastbilen.

Det er ganske klart vognmandens pligt og opgave at tilrettelægge arbejdet, så chaufføren ikke tvinges til at bryde loven- og køre- og hviletidsbestemmelserne, med personlig bødestraf til følge.

 

Er der nogen form for sund fornuft og fairness tilbage i transporterhvervet og de styrelser, som har ansvaret for teksten, i strafferammer som overtrædelser skal sanktioneres efter, når der afholdelse et ulovlige regulærere ugehvil i lastbilen. Er det med udgangspunkt i Hovedaftalen § 4. helt klart vognmandens ansvar og alene ham, som skal straffes med bøde.

 

Det er vognmanden og speditøren, der indgår en kørselsaftale. Den skal selvfølgelig også indeholde klare linjer omkring overholdelse af lovgivningen for transport på gummihjul. Misligholdes denne aftale af speditøren, er det vognmanden, der skal ansvarligholde speditøren. Det kan aldrig blive lastbilchaufførens problem. Der må være en grænse.

FDL har ikke problemer med bødestørrelserne på 10.000 og 20.000 kroner. Beløbene skal blot sammenlægges, og derefter udstedes som en samlet bøde til vognmanden , som vognmanden så kan sende videre til speditøren/kunden, hvis denne er årsagen til overtrædelsen. Hvis ikke, må han selv betale.

 

Christian Jensen

Formand for FDL

Læst i alt:

5628 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger