19. august 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Dekra: Godt samarbejde opskriften på lærepladsgaranti

Dekra: Godt samarbejde opskriften på lærepladsgaranti

19. august 2019 - 01:45

41.639 virksomheder har netop fået en bøde for ikke at opfylde deres mål om lærepladser i 2018. Ifølge tal fra Undervisningsministeriet mangler der stadigvæk ca. 8.500 lærepladser.

 

Det billede kan Dekra Erhvervsskole i Brøndby ikke genkende. Her har de ikke problemer med at finde lærepladser til deres elever.

 

»Vi lægger en stor indsats i at have et godt og tæt samarbejde med virksomhederne, og vi hjælper dem med at finde de rette lærlinge,« udtaler Jan Brochdorf, der er chefkonsulent for Dekra Erhvervsskole i Brøndby, i en pressemeddelelse.

 

Hjælper med rekrutteringen

 For Dekra Erhvervsskole i Brøndby er det utroligt vigtigt at have løbende dialog med vognmændene, og derfor følger de altid op på praktikforløbene.

 

»Vi vil være den bedste partner for virksomhederne. Derfor hjælper vi dem med rekrutteringen, hvor de kommer ud på skolen og møder elever, der snart skal i praktik. Nogle gange fylder jeg også en bil med elever, og tager ud og besøger nogle virksomheder,« siger Jan Brochdorf.

 

Lige nu samarbejder Dekra Erhvervsskole i Brøndby med 36 virksomheder inden for godstransport, flyttetransport, tank og renovation på Sjælland. Derfor er der også gode praktikmuligheder for de knap 50 elever, der netop er startet på uddannelsen i august.

 

Mentorkurser skal sikre succesfulde læreforløb

 

For at klæde virksomhederne bedst muligt på til at skulle have lærlinge, afholder Dekra Erhvervsskole mentorkurser for vognmændenes lærepladsansvarlige.

 

Kurset varer tre dage og har fokus på, hvordan virksomheden kan planlægge et succesfuldt forløb. Her lærer de at støtte lærlingen både fagligt, socialt og personligt.

 

Chefkonsulent Jan Brochdorf fornemmer at virksomhederne gerne vil tage lærlinge, fordi de ved, at der er brug for dem, og de ser det som et samfundsansvar.

 

»Men skolerne har også et ansvar for at gøre en ekstra indsats for at få elever ud i lærepladser, så de kan afslutte deres uddannelse,« påpeger han.

 

Han understreger, at de hos Dekra altid ser på elevens fulde forløb, og at de ser det som deres ansvar, at eleven får en læreplads.  

Læst i alt:

440 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger