27. september 2018 - 01:47

App linkNu på Google Play

"Den græske sag": Det er helt barokt!

27. september 2018 - 01:47

Det var Peter Kofod Poulsen, retsordfører fra Dansk Folkeparti, der tilbage i februar stillede udenrigsministeren spørgsmål omkring den danske lastbilchauffør, Søren Bruhn, der sidder fængslet i Grækenland.

 

Han fik svar. Et svar der mest bestod af en bekræftelse af, at der sidder en dansk lastbilchauffør fængslet i Grækenland. Og med et afsnit om, at "når der foreligger en endelig dom i sagen, er der mulighed for at søge om overførsel til Danmark."

 

Med det svar gik Peter Kofod Poulsen ud fra, at lige så snart den danske statsborgers appelsag var afsluttet, ville resten være en formsag - som justitsministeren ville have taget sig af i forhold til de græske myndigheder - at få ham hjem. En formsag der ikke bør tage måneder, mener Peter Kofod Poulsen.

Men det er nu fem måneder siden, at Søren Bruhns appelsag var for en dommer ved retten i Athen og hans livstidsdom blev omstødt til 20 års fængsel.

 

Derfor vil retsordføreren nu rette spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen, om der er indgivet en ansøgning til de græske myndigheder om overflytning af danskeren til afsoning i et dansk fængsel.

 

»Det burde ærligt talt være en smal sag. Nu hvor appelsagen er afsluttet, kan jeg ikke se, hvorfor han skal sidde og vente i månedsvis på at komme til Danmark. Og at han endnu ikke har fået lov at se en kopi af rettens papirer vedrørende sagen er ubegribeligt. Vi har at gøre med et andet EU-land, så derfor kan vi godt forvente os noget mere i form af en hurtigere sagsgang. Sagt lige ud af posen, så er det her simpelthen for dårligt,« siger Peter Kofod Poulsen.

 

Sagen er afsluttet - nu må han hjem

 

Han vil ikke gætte på, hvad der kan være årsag til, at en sådan sag trækker ud. Om det er skyldsspørgsmålet eller græsk interesse i at statuere et eksempel, der spiller ind, kan Peter Kofod Poulsen ikke udtale sig om, og han opfatter ikke den del som værende det vigtigste nu.  

 

»Udgangspunktet er, at vi her har en dansk statsborger, der har siddet fængslet længe i Grækenland. Nu er hans sag afsluttet, og det må være i alles interesse at få ham overført til Danmark. At det ikke allerede er sket, er helt barokt,« siger Peter Kofod Poulsen.

 

Han vil fremsende sit spørgsmål til justitsministeren i løbet af i dag, og herefter er der så en svarfrist på fire uger.

»Man skulle ikke tro, at Grækenland rent faktisk er et EU-land, når man hører sådan noget her. Det er for mærkeligt til, at jeg bare kan lade det ligge,« siger Peter Kofod Poulsen.

Læst i alt:

538 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger