27. januar 2021 - 13:56

App linkNu på Google Play

- Der er behov for mere på lastbilerne nu og her

- Der er behov for mere på lastbilerne nu og her

Dobbelttrailer-konceptet er ifølge ITD en af de "lavthængende frugter" i forhold til at udnytte lastbilerne bedre og skåne miljøet nu og her.

27. januar 2021 - 13:56

Kommentar til denne artikel:

 

Anton Freiesleben fra Scania Danmark rammer hovedet på sømmet i sit indlæg om, at grøn transport kræver større lastbiler. Det er også derfor, ITD har arbejdet for, at politikerne får kigget på de eksisterende vægt- og dimensionsbestemmelser, for det gælder nemlig, som Anton Freiesleben skriver, om at udnytte de oplagte muligheder i jagten på en grønnere transport, og dobbelt-trailere og andre koncepter er virkelig lavthængende frugter.

 

Derfor er det da også med en vis tilfredshed, at vi fra ITD kunne se, at der i forbindelse med den politiske aftale om en grøn vejtransport blev aftalt igangsættelsen af forsøg med dobbelt-trailere.

 

Ud over forsøg med dobbelttrailere har aftalepartierne også medtaget ITD’s forslag om at få tilpasset den danske vægt- og dimensionsregulering. Det var et forslag, vi havde med til forhandlingerne i regeringens klimapartnerskab for landtransport, og som vi også har med i vores egen omfattende ITD klimaplan. Vi er derfor også rigtig godt tilfredse med, at det blev en del af den grønne vejtransportaftale. For ved at tilpasse bestemmelserne kan vi opnå store klimagevinster og få effektiviseret branchen yderligere. Og forbedrede vægt- og dimensionsbestemmelser virker her og nu, og det er der brug for.

Carina Christensen, direktør ITD

Læst i alt:

841 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger