19. februar 2020 - 01:46

App linkNu på Google Play

Bøde-møde: - Ingen grund til at være opløftende

Bøde-møde: - Ingen grund til at være opløftende

19. februar 2020 - 01:46

Jakob Bargmann

Det var ikke ligefrem opløftende tale, som forsvarsadvokat og ekspert i strafferetlige færdselssager Jacob Forman ville bringe til torvs på mødet for DTL-vognmænd tirsdag aften på Hvidovre TEC. Et møde, der handlede om de skærpede bøder for sikkerhedskritiske fejl og mangler på tunge køretøjer, der trådte i kraft 1. januar 2020.

 

På mødet kunne man høre Jacob Forman komme med sin udlægning af denne bødestramning, og man kunne stille spørgsmål til forsvarsadvokaten, der har ført mange sager med både politi og Færdselsstyrelsen som modpart og derfor har et grundigt førstehåndsindtryk af den nuværende praksis.

 

- Handler også om førerretten

Jacob Forman gentog forud for mødet sit budskab om, at det han støder på i sit daglige virke i de danske retssale er ”grænsesøgende betjente og følgagtige bilinspektører”, og derfor mener han, at det er en grund til bekymring hos chauffører og vognmænd på baggrund af de skærpede sanktioner, som han har kaldt det største politiske selvmål rettet mod branchen siden 2007, hvor man seksdoblede bøderne på køre- og hviletidsområdet.

 

Jacob Forman har sagt, at der er en tendens, på både bus- og lastbilsiden, til, at anklagemyndigheden og politiet har en grænsesøgende adfærd og puster små fejl stort op. Han ser samtidig efter eget udsagn alt for ofte, at der i et anklageskrift på de her sager er nedlagt påstand om frakendelse af førerretten.

På mødet ville han derfor også komme ind på sammenhængen mellem de skærpede sanktioner og risikoen for at miste kørekortet, fortalte han.

 

»Bliver du taget for en sikkerhedskritisk fejl, så har du også næsten så godt som opfyldt betingelserne for at miste kørekortet betinget,« fortalte Jacob Forman til Lastbil Magasinet inden mødet.

 

 

- Egne erfaringer

Du er meget negativ i din fremstilling af tingenes tilstand. Det må gøre vognmændene, der møder frem til sådan et møde, nervøse?

 

»Der er ikke nogen grund til at være opløftende. Jeg har hørt, at jeg ser for negativt på det her, og at jeg bare siger det her for at pleje egen forretning. Men det, jeg siger, er baseret på mine erfaringer fra retten og på en række konkrete eksempler,« siger Jacob Forman.

 

Han siger også, at han endnu ikke har kendskab til nogen konkrete sager efter de nye bødetakster.

»Jeg har ikke hørt fra nogen vognmænd, og jeg tror, alt balladen om de forhøjede bøder har fået anklagemyndigheden til at tænke sig en lille smule om. Og det vil gøre mig glad. Men jeg tror ikke, det vil fortsætte,« siger Jacob Forman.

Læst i alt:

1895 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger