27. marts 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

- Det er måske billige østchauffører der er mangel på ...

- Det er måske billige østchauffører der er mangel på ...

27. marts 2020 - 01:47

Jakob Bargmann

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, udtrykker nu en vis utilfredshed i forhold til eventuelle forlængelser af undtagelsen for afholdelsen af ugehvilet på grund af corona-krisen. Undtagelsen gælder for national transport i Danmark, herunder cabotagekørsel, samt international transport.

 

Henning Hyllested siger, at der ikke kan konstateres alvorlig chaufførmangel eller brudte forsyningslinjer på baggrund af corona-krisen, og at eventuel chaufførmangel i øvrigt kan afhjælpes gennem chaufførudlånsordningen.

 

»Indtil nu har jeg nikket ja til undtagelser og dispensationer. Så jeg vil betegne det, som at jeg begynder at ”slå mig lidt i tøjret” og vil se beviser på, at forsyningen med (føde)varer eller chaufførmanglen er reel. Men det er måske i virkeligheden billige østchauffører, der er mangel på? « lyder det retorisk spørgende fra Henning Hyllested.

 

Opbakning til udlån

 

Som de fleste nok er bekendt med, er der som en følge af corona-krisen udstedt en bekendtgørelse, der midlertidigt muliggør udlån af chauffører mellem virksomheder med tilladelse til godskørsel for fremmed regning efter § 1, stk. 1 i loven om godskørsel. Dette midlertidige tiltag gælder til og med 30. marts 2020. I transportbranchen mener man dig, at udlånsordningen er godt redskab i den nuværende corona-situation, og der er derfor opbakning til en forlængelse af udlånsordningen.

 

Henning Hyllested fortæller, at man hos Enhedslisten tilslutter sig forslaget om en forlængelse.

 

»Det er efter vores mening det bedste middel til at imødegå den påståede chaufførmangel, som blandt andet begrunder undtagelsen fra køre- og hviletidsbestemmelserne omkring ugehvil,« siger han.

Læst i alt:

1852 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger