5. september 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Det er sjover’, hvis man ik’ blir’ kørt over

5. september 2018 - 01:44

Mandag deltog over 500 elever fra skolerne Nordstjernen, Privatskolen i Frederikshavn, Bangsbostrand og Frydenstrand deltaget i kickoffet på ITD’s landsdækkende trafiksikkerhedskampagne Lastbilkaravanen.

 

Sammen med lastbilchaufføren Magda, som er hovedpersonen i kampagnen, sang eleverne om trafiksikkerhed at spise chips, hvis man ikke er pakket ind i gips”, ”hold dig væk fra det dæk, hvis dine knogler ik’ skal sige knæk” og ”det er sjover’, hvis man ik’ bliver kørt over”.

 

Efter Magdas trafikshow fik eleverne grønne refleksveste og -armbånd, og så gik turen op i lastbilerne. Her skulle de opleve de kritiske zoner foran lastbilernes højre forhjul. Zonerne var markeret med røde cirkler i en diameter på fire meter.

 

Politikere besøger Lastbilkaravanen

 

Det er eftertragtet af få besøg af Lastbilkaravanen. I år besøger Lastbilkaravanen Frederikshavn, Varde, Haderslev, Nyborg og Københavns Kommune, og de er glade for kampagnen og støtter op omkring den.

 

»Teknisk Udvalg/Trafiksikkerhedsudvalget i Frederikshavn Kommune har de sidste år haft fokus på skolevejene og børnenes færden i trafikken. Skolevejene er fysisk blevet opgraderet, der er udviklet nyt undervisningsmateriale til færdselsundervisningen i folkeskolen, og der er lavet en ny cykelkampagne. Lastbilkaravanens arrangement understøtter de øvrige tiltag i forhold til skolevejene, og derfor er det glædeligt, at børnene kan få denne oplevelse med og lære omkring lastbilerne og de faremomenter, der kan opstå i forhold til de tunge køretøjer,« siger Flemming Rasmussen, formand i Trafiksikkerhedsudvalget.

Bag Lastbilkaravanen står ITD, og ITD’s medlemmer er med på turen og stiller lastbiler til rådighed.

 

»Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport har vi – og vores medlemsvirksomheder, danske vognmænd – et særligt ansvar for at fastholde fokus på trafiksikkerhed. Særligt over for de mindste trafikanter, og det gør vi gennem Lastbilkaravanen. En ulykke er en for meget, og vi håber på, at kampagnen kan være med til at give mere tryghed, øge trafiksikkerheden og i sidste ende være med til at redde liv,« siger Malene Vitus, som er projektleder på Lastbilkaravanen.

 

Åbne arrangementer

 

Det er sjette år i træk, at Lastbilkaravanen ruller rundt i landet, og når årets tur er slut, så er omkring 2.500 skolelever blevet klogere på sikker trafik. Over 50 folkeskoler deltager i kampagnen.

 

Som noget nyt holder Lastbilkaravanen to åbne arrangementer i Varde og i København. Her er Magda, og sammen med Lærke fra BaseBoys fra DR Ultra synger de om trafiksikkerhed.

 

De studerende på Aalborg Universitet får også besøg af Lastbilkaravanen. Dog i et andet format. De skal prøve VR-briller og se, hvordan det er at være chauffør i en lastbil, som kører inde i byen. Her skal de opleve, hvordan de bliver set oppe fra lastbilen, når de selv cykler. De studerende kan også prøve alkohol- og rusmiddelbriller.

Læst i alt:

429 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger