15. oktober 2021 - 13:10

App linkNu på Google Play

- Det handler om at holde omkostningerne nede

- Det handler om at holde omkostningerne nede

15. oktober 2021 - 13:10

Kommentar til dette indlæg:

 

Det handler om omkostningerne på løn og vilkår til de ansatte. Østeuropa kan levere den efterspurgte arbejdskraft, virksomhederne ønsker.

 

De sociale hensyn til arbejdstageren i Vesteuropa, højere lønninger, hårdere beskatning, rettigheder, friheder, lange opsigelser, er alt sammen noget, man ikke har i Østeuropa.


Østeuropa har ikke den efterspurgte arbejdskraft ,og derfor importerer Polen millioner af tredjelands-arbejdestagere , men også for at holde lønstigningerne nede i Polen og dermed gøre dem konkurencedygtig over for Vesteuropa.


Jeg bor I Bjerringbro og følger Grundfos' vandring i Europa. Og deres vandring er nøjagtig som vognmænd. De har slanket alle deres produktionsanlæg i Vesteuropa og flyttet til Ungarn. Nu er Ungarn yt, og man bygger et kæmpe produktionsanlæg i Serbien - et kommende EU-land .


En ingeniør i Ungarn 9.000, Serbien 3.000 kroner. Henter de en af disse ingeniør til Danmark på dansk løn, får de sure medarbejdere i de billige lande. Sådan er det også i transportsektoren. Giver man en dansk løn, vil alle have samme løn .

 

Jan Ove Sørensen
Bromøllevej 1
8850 Mammen

Læst i alt:

1064 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger