Det sker

3. maj 2019 - 02:20

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Dygtige chauffører i dansk finale

3. maj 2019 - 02:20

Volvo har én, DAF har lige meldt sin på vej – og nu er Scania igen på banen sidstnævnte svenske mærkes chaufførkonkurrence, danmarksmesterskabet i Scania Driver Competitions 2018/2019.

 

Således melder Scania Danmark, at 12 dygtige lastbilchauffører i morgen, lørdag 4. maj, dyster om danmarksmesterskabet i Scania Driver Competitions 2018/2019.

Der er fokus på økonomisk kørsel, miljø og sikkerhed, når det åbne hus arrangement hos Scania Ishøj lørdag kl. 8 til 16.30 også danner rammen om finalen i ”Danmarks største konkurrence for lastbilchauffører, Scania Driver Competitions 2018/2019.”

Finalebil Scania G450

Finalens felt på 12 chauffører, her i blandt et par selvkørende vognmænd, er således fundet, efter at mange håbefulde kandidater hidtil har deltaget i Scanias chaufførkonkurrence. Gennem en indledende prøve – enten som køreprøve via Scania FMS eller en online teoriprøve – og en række krævende udtagelseskonkurrencer rundt omkring i Danmark, med bl.a. lastbil- og færdselsteori, manøvrekørsel og økonomikørsel, er finalefeltet indsnævret til 12 dygtigste lastbilchauffører.

 

I finalen venter der chaufførerne mere af samme skuffe – dog med endnu højere krav til faglig paratviden, præcision og miljørigtig kørsel. Sidstnævnte med et Scania G 450 vogntog på op til 16,50 meters længde og en totalvægt på 30 tons.

Finalister

De 12 finalister består af de selvstændige vognmænd Kenneth Petersen og Lars Søndergaard. Sidstnævnte vandt Young European Truck Driver 2015 og 1. præmien i form af en ny Scania-trækker til en værdi af cirka 750.000 kr.

 

De øvrige finalister er chafførerne Michael Lauritsen (kører for nævnte Lars Søndergaard, Aale Vognmandsforretning, Brian Poulsen, DLG, Simon Helbo Nielsen, Post Nord, Leon Hansen, Vognmand Henrik Thomsen, Alexander Dydensborg Staun, Vognmand Niels Hansen, Jan Leerbeck Jørgensen, BHS Logistics, Jan Viskum, SPF Danmark, Marchel Dunai, LGT Logistics, Henrik Herum Gye Sørensen, HCS Transport & Spedition, og Tommy Frederiksen, A. Nørgaard Transport.

Hovedfinale 23. til 25. maj

Den danske vinder af Scania Driver Competitions kvalificerer sig automatisk til den europæiske finale, der afvikles på Scania-fabrikken 23. til 25. maj. Her er 1. præmien igen en fabriksny Scania-lastbil til en værdi af 100.000 euro.

 

Med konkurrencen sætter Scania fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder økonomisk kørsel, miljø og sikkerhed. Fokusområderne for Scania Driver Competitions er miljø, sikkerhed og brændstoføkonomi - samt at tiltrække den næste generation af lastbilchauffører til erhvervet.

 

- Scanias chaufførkonkurrence fokuserer på de kompetencer, der er vigtige for transporterhvervet. Brændstoføkonomi, sikkerhed og manøvreevne er alle discipliner, som en vinder af chaufførkonkurrencen skal mestre, siger Erling Petersen, Driver Training Manager i Scania Danmark.

Læst i alt:

65 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke