Det sker

7. september 2018 - 02:01

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Godt 5000 messegæster i Greve

7. september 2018 - 02:01

Danske Transport Mediers 10. udgave af Transport Øst, Sjællands største fagmesse for vejgodstransport, trak lidt over 5000 gæster den seneste weekend hos Mercedes-Benz CPH, Ventrupparken 12 i Greve.

 

Messen blev officielt indviet med tale af Greve Kommunes borgmester Pernille Beckmann, der efterfølgende fik en snak med både udstillere og besøgende sammen med Greves erhvervs- og turistchef. Begge lyttede til, hvad Greve Kommune kan gøre for at understøtte, at transportbranchen fortsat finder det attraktivt at drive forretning i kommunen.

Godt samarbejde

Samtidig håber Pernille Beckmann på, at det gode samarbejde med Danske Transport Medier fortsætter, fordi transport- og logistikbranchen er et stort og vigtigt erhverv i Greve Kommune.

 

- Vi er glade for, at vi kan komme ud til jer på transportmessen og være med til at fejre jer. Vi er i Greve omdrejningspunktet for mange transport- og logistikvirksomheder, der har glæde af at ligge her hos os tæt på motorvejen og København. Det glæder mig, at det går godt for branchen, og at nye virksomheder kommer til i det distributionscenter, der ved at blive bygget her i Greve. Derfor håber vi at kunne fortsætte det gode samarbejde med jer om at mødes her på fagmessen, sagde Pernille Beckmann.

Chaufførudleje og akademi

Den lokale virksomhed Logistikkompagniet havde to nye produkter med på messestanden.

 

- Logistikkompagniet prøver at følge med udviklingen i markedet ved at skabe interessante nyheder til transport- og logistikbranchen. Derfor står vi her i dag med en stand på messen. Vi er her for at præsentere vores nye tilbud om chaufførudleje og nye logistikakademi til lagermedarbejdere, som ønsker at tage en nem onlineuddannelse. Vi talte med borgmesteren om vores sociale profil og om, hvordan vi bedst kan hjælpe kommunerne med at få borgere på kanten af arbejdsmarkedet i job. Messen er godt besøgt, og vi mærker en interesse for vores produkter. Så der bliver en del at følge op på efter weekenden, sagde Carsten Moberg.

Tilskud på fire gange 10.000 kr.

ErhvervsAkademi Sjælland deltog på messen for anden gang. Uddannelseskonsulent Else Kähler fortalte, at det netop er blevet muligt at søge om tilskud til efteruddannelse fra Omstillingsfonden.

 

- Der er kommet nye muligheder for at få gratis efteruddannelse for faglærte og ufaglærte inden for international transport og logistik. Uddannelsen kan tages i ErhvervsCentret, og det er vi her for at fortælle om. Det går rigtig godt. Det er førstedagen, vejret er godt, og folk er glade. Vores budskab er, at faglærte og ufaglærte årligt kan få 10.000 kr. i tilskud til efteruddannelse gennem fire år. Det er der stor interesse for at høre mere om her på messen, og vores flyers er gået som varmt brød. Vi har snart ikke flere tilbage her efter et par timer på messen, fortalte Else Kähler.  

STOR lastbilkran

En af nyhederne på transportmessen var Maximus Kran- og Specialtransports nye Volvo FH 16, monteret med en ny 265 tonsmeter Effer-kran - med en rækkevidde på 60 meter. Kranen er Greve-virksomhedens hidtil største investering, der kørte de første opgaver i juli.

 

- Vi er stolte af at ligge med vores virksomhed i Greve. Vi kan mærke, at det er en by i fuld udvikling inden for bygge- og anlægsbranchen og transportbranchen. Vi deltager på messen, fordi vi vil vise vores store nye lastbilkran frem, der er vores hidtil største investering. Vi er her også for at hygge os med vores samarbejdspartnere og kunder og møde nye. Vi har travlt med mange hejseopgaver typisk i København, hvor der nu bygges opad. På messen kan vi snakke med de andre aktører i branchen om, hvordan vi kan samarbejde om at løse de forskellige opgaver, fortæller Pia B. Olsen, direktør hos Maximus.

Hun tilføjer, at det særlige ved den udstillede kran er dens rækkevidde på 56 meter vandret og 60 meter lodret.

- Vores nye lastbilkran mangler absolut ikke noget og har kostet os dyrt, fordi vi ikke går på kompromis med vores materiel. Så vi kan med den her hejsekran give kranføreren de bedste faciliteter. Prisen ligger på den gode side af 7 millioner.

 

Kommune aktiv medspiller

Transport Øst sætter også Greve på landkortet som et hot spot for transport- og logistikbranchen.

Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed glæder sig således over, at messen er blevet en fast tradition, der styrker relationerne mellem kommunen og de lokale virksomheder.

 

- Det glæder mig, at Sjællands største transportmesse er velbesøgt med ca. 5.000 besøgende her i Greve og har udviklet sig til at være et af årets absolutte højdepunkter, hvor branchens aktører mødes uformelt. Vi er som kommune glad for at kunne være en aktiv medspiller i messen, da det bidrager til at cementere Greves position som transport- og logistikbranchens hjemsted, udtaler Tina Charlotte Koeffoed.

Læst i alt:

25 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger