Det sker

29. november 2019 - 02:23

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Kvindernes dag i Børkop

Kvindernes dag i Børkop

29. november 2019 - 02:23

Vær med på en spændende netværksdag for kvindelige chauffører og andre kvinder i vejgodstransportbranchen, lørdag 18. januar 2020. ITD står bag arrangementet, der er gratis, og hvor deltagerne kan møde blandt andre Le Mans-racerkører Christina Nielsen, standupkomikeren Ane Høgsberg og blive mere sund bag rattet.

 

ITD’s netværksdag er målrettet kvindelige chauffører, chaufførelever og andre kvinder i vejgodstransportbranchen, og på dagen sættes der fokus på de mange dygtige kvinder, der sidder i lastbilerne og arbejder med andre opgaver i transport- og logistikbranchen.

 

Arrangementet finder sted 18. januar 2020 på Kellers Park i Børkop, og det er gratis for alle deltagere. Bag netværksdagen står ITD, og formålet er at skabe et netværk, der kan bidrage til at tiltrække og fastholde kvinder i erhvervet.

 

Mere attraktivt fag

Trine S. Plesner, chef for ITD Arbejdsmarked:

 

- Det er ingen hemmelighed, at der er forholdsvis få kvinder, der arbejder som chauffører og i transportbranchen i det hele taget. I ITD vil vi gerne opnå, at der bliver sat positivt fokus på at arbejde som kvinde i vores branche. Og det gør vi blandt andet ved at målrette et arrangement til kvinder og at sætte fokus på de gode kvindelige rollemodeller og skabe et værdifuldt netværk. Det er noget, som kvinderne i branchen selv efterlyser for at styrke fællesskabet, og dermed gøre faget endnu mere attraktivt også for kvinderne og dermed øge arbejdsudbuddet.

LeMans-kører og sundhedsekspert

Netværksdagen byder på et varieret program med blandt Le Mans-racerkører Christina Nielsen med indlægget ”På toppen i en mandeverden – hvordan tackler man det som kvinde?”. Under overskriften ”Sund bag rattet” giver sundhedsekspert Michelle Kristensen gode råd om kost, sundhed og træning - og der bliver tid til lidt workout.

 

AMU-Fyn viser, hvordan Virtual Reality-spil kan være med til at forhindre højresvingsulykker, standupkomikeren Ane Høgsberg kommer, og så er der andre overraskelser.

Målet er at fastholde kvinder, der allerede er i erhvervet, og at inspirere flere kvinder til at blive chauffører eller finde andre transportjob.

Langt sejt træk

- Det her er et langt sejt træk for at gøre transportbranchen endnu mere attraktiv for kvinder. Men et sted skal vi begynde, og det her er et af de tiltag, ITD sætter i gang i forlængelse af de anbefalinger, som vores kvindepanel er kommet med. Senere kommer der flere initiativer for at gøre det endnu bedre at være kvinde i faget, tilføjer ITD’s Trine S. Plesner.

 

Hun opfordrer alle virksomheder til at dele invitationen med relevante medarbejdere i virksomheden, så de kender til netværksdagen.

DR-radiovært Kathrine Abrahamsen er dagens guide, og der bliver god tid til undervejs at netværke og snakke med andre kvindelige kolleger.

 

Der bydes på en lækker frokostbuffet og eftermiddagskaffe, lige som der er forfriskninger i løbet af dagen, hvor alle deltagere også får en goodiebag med hjem.

Tid og sted

Lørdag 18. januar, klokken 9-16, Kellers Park, H.O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop.

Der er tilmelding senest 7. januar 2020.

 

Det er gratis at deltage, men der opkræves et no-show gebyr på 500 kroner, hvis man bliver forhindret og ikke har afmeldt sig inden dagen.

Læst i alt:

548 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger