Det sker

31. marts 2017 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Nyt stort logistikområde

31. marts 2017 - 02:55

Greve Kommune er på vej med en ny lokalplan på vej, der tillader byggeri af op mod 100.000 kvadratmeter store bygninger til logistik-, lager-, distributions- og produktionsvirksomhed med et væsentligt transportbehov.

Området kommer til at ligge ved Greve Nord afkørsel 27, lige op til motorvejen.

 

Det bliver muligt at etablere lagerbygninger med en højde på op til 21 meter på arealet, der på den ene side er afgrænset af motorvejen og på den anden side af Ringsted-København-banen.

Stender-gruppen står bag udviklingen af projektet, som omfatter fire matrikler med et samlet grundareal på i alt cirka 230.000 kvadratmeter.

Rivende udvikling

Ideen bag det nye erhvervsområde GDC er at skabe en fleksibel løsning for de virksomheder, der ønsker, at etablere sig i området, vurderer Carsten Stender, indehaver og stifter af Stender-gruppen.

Han påpeger, at transport-, logistik- og lagerbranchen er i en rivende udvikling – med mangel på attraktive logistikgrunde.

Danskernes forbrugsmønstre, så som øget E-handel påvirker branchen i stigende grad. Ligeledes efterspørger branchen egnede lokaler for tredjepartslogistik (TPL).

 

- Hvis virksomhedens arealbehov ændrer sig, kan der sandsynligvis sikres lokaler inden for GDCs rammer – således at man ikke nødvendigvis er tvunget til at fraflytte området, hvis der er for lidt plads – men blot kan leje yderligere kvadratmeter i GDC. Vi har stor interesse fra mulige investorer, som ønsker at være bygherre på dette spændende projekt, siger Carsten Stender.

Fin beliggenhed

Området i Greve er valgt, fordi Greve udmærker sig ved sin umiddelbare nærhed til Storkøbenhavn. Motorvejsnettet tilbyder desuden direkte adgang til ”alle andre retninger” i Danmark. Dermed er GDC en meget central og velbeliggende mulighed for virksomheder, der er på udkig efter nyetableringsmuligheder, fortæller Allan Egeris Arentsen, Business Development Manager i Stender-gruppen.

 

Byggestart ultimo 2017

Byggeriet af GDC ventes i gang ved udgangen af 2017 eller i starten af 2018. De første virksomheder ventes at kunne flytte ind i tredje kvartal af 2018. Således pågår der forhandlinger med en lang række virksomheder, der viser konkret interesse for at etablere sig i GDC.

 

For Greve Kommune er det er vigtigt projekt, som er fint i tråd med kommunens bestræbelser på at fremme erhvervslivets muligheder i Greve.

Greves Borgmester, Pernille Beckmann:

- Jeg tager erhvervslivets behov alvorligt, og det samme gør mine kollegaer i byrådet. Hos os skal det være let at drive virksomhed, og vi skal både skabe plads til erhvervslivet og gode vilkår, når virksomhederne udvikler sig og får nye behov. Alt det kan Stender også være med på, og derfor er jeg glad for, at Stender griber muligheden for at slå sig ned i Greve.

Læst i alt:

5 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger