2. marts 2022 - 12:06

App linkNu på Google Play

DF-afhoppere vil forbedre forholdene for chauffører

DF-afhoppere vil forbedre forholdene for chauffører

2. marts 2022 - 12:06

Jakob Bargmann

Der skal nedsættes en arbejdsgruppe, der skal komme med bud på forbedringer af forholdene for danske lastbilchauffører og vognmænd.

 

Det er idéen bag et beslutningsforslag, fremsat af Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og Bent Bøgsted, der i de sidste par uger alle har meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

 

- Jeg har udarbejdet det her forslag under min DF-tid, og derfor vil jeg selvfølgelig beholde forslaget, siger Hans Kristian Skibby.

 

- Baggrunden for det her forslag er, at vi synes, det er åbenbart for enhver, at der er nogle betingelser, der ikke er optimale for danske chauffører og vognmænd.

 

Hans Kristian Skibby peger blandt andet på parkeringsforhold og bødeniveau for chauffører og vognmænd.

- Jeg får henvendelser fra folk, som føler sig forulempet, fordi de mener, de får nogle for store bøder. Det kan fx være overtrædelser i forbindelse med dyretransport. Jeg synes, det vil være en god idé at gå alle regler igennem og se på, hvor branchen mener, at den bliver overreguleret - hvor oplever man de største problemer, siger Hans Kristian Skibby.

 

Men er I klar til at afsætte penge til forbedringer. Der mangler toiletter, der mangler p-pladser - og flere efterlyser også øget tungvognskontrol?

 

- Ja, det er ting, der koster. Med infrastrukturaftalen blev der afsat penge til flere p-pladser. Men vi kan se, at udfordringen er større end det. Jeg ser klart for mig, at vi får afsat flere penge til transportfaciliteter. Det vil være helt på sin plads, siger Hans Kristian Skibby.

Men hvem skal så være med i sådan en arbejdsgruppe. Der skal vel være chauffører og vognmænd med. Vi har jo lige set en høring om chaufførmangel, der nærmest var renset for chauffører?

 

- Jeg har ikke leveret en facitliste, men markedsaktører som chauffører og vognmænd skal deltage. Chaufførerne skal selvfølgelig være med. Jeg vil gerne have en bred diskussion om, hvor vi kan byde ind med forbedringer – både for vognmænd og chauffører, siger Hans Kristian Skibby.

 

Hvornår skal denne arbejdsgruppe så i gang med arbejdet?

 

- Nu skal beslutningsforslaget behandles, og så vil ministeren få det opdrag, at processerne skal sættes i gang. Men det vil være realistisk at komme i gang i anden halvdel af det her år, siger Hans Kristian Skibby.

Hvad har udløst idéen til en arbejdsgruppe?

 

- Det er en sum af mange ting. Jeg får henvendelser fra chauffører og organisationer, som mener, de bliver klemt i deres hverdag. Og så har jeg selv en baggrund som speditør, så jeg er interesseret i, hvordan vi kan gøre forholdene bedre, siger Hans Kristian Skibby.

Læst i alt:

555 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger