21. august 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

DI efter samråd: Trafikinvesteringer kræver bredt forlig

DI efter samråd: Trafikinvesteringer kræver bredt forlig

21. august 2019 - 01:45

På tirsdagens samråd i Folketinget om en investeringsplan for infrastrukturen inviterede transportminister Benny Engelbrecht (S) de politiske partier til forhandlinger om en samlet plan.

 

Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, er glad for regeringens udmelding.

 

»Det er afgørende for Danmark og for dansk erhvervslivs konkurrencekraft, at der bliver investeret i infrastruktur. Når medarbejdere og varer sidder fast i køer på motorvejene, går der tid, som vi kunne bruge på noget andet og mere værdifuldt. Der bliver stadig mere trængsel på vejene. Derfor er det nødvendigt at investere i veje, kollektiv trafik og cykelstier. Det skal vi gøre samtidig med, at vi omstiller transport- og drivmidlerne i en mere klimavenlig retning,« siger Michael Svane.

»Regeringen ønsker en 10-årig plan for investeringer i infrastrukturen og med rullende planlægning hvert 5. år. Jeg er meget enig med regeringen i, at der er brug for en langsigtet plan. Og jeg vil gerne opfordre partierne i Folketinget til at indgå et bredt forlig, så vi får en helt nødvendig politisk stabilitet om de kommende investeringer,« siger Michael Svane.

 

»Der er brug for mindst 70 mia. kr. i investeringer i det kommende årti. Behovet bliver mere presserende, jo længere man venter. Det er dyrt at investere i infrastruktur, men det er dyrere at lade være,« siger Michael Svane.

Læst i alt:

341 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger