21. august 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

DI efter samråd: Trafikinvesteringer kræver bredt forlig

DI efter samråd: Trafikinvesteringer kræver bredt forlig

21. august 2019 - 01:45

På tirsdagens samråd i Folketinget om en investeringsplan for infrastrukturen inviterede transportminister Benny Engelbrecht (S) de politiske partier til forhandlinger om en samlet plan.

 

Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, er glad for regeringens udmelding.

 

»Det er afgørende for Danmark og for dansk erhvervslivs konkurrencekraft, at der bliver investeret i infrastruktur. Når medarbejdere og varer sidder fast i køer på motorvejene, går der tid, som vi kunne bruge på noget andet og mere værdifuldt. Der bliver stadig mere trængsel på vejene. Derfor er det nødvendigt at investere i veje, kollektiv trafik og cykelstier. Det skal vi gøre samtidig med, at vi omstiller transport- og drivmidlerne i en mere klimavenlig retning,« siger Michael Svane.

»Regeringen ønsker en 10-årig plan for investeringer i infrastrukturen og med rullende planlægning hvert 5. år. Jeg er meget enig med regeringen i, at der er brug for en langsigtet plan. Og jeg vil gerne opfordre partierne i Folketinget til at indgå et bredt forlig, så vi får en helt nødvendig politisk stabilitet om de kommende investeringer,« siger Michael Svane.

 

»Der er brug for mindst 70 mia. kr. i investeringer i det kommende årti. Behovet bliver mere presserende, jo længere man venter. Det er dyrt at investere i infrastruktur, men det er dyrere at lade være,« siger Michael Svane.

Læst i alt:

296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger