DI Transport

5. maj 2017 - 02:42

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DI: Franske bøder ikke SÅ høje

5. maj 2017 - 02:42

De franske bøder er langt mindre end det fremgår af den politiske debat.

 

Dele af Folketinget med Enhedslisten i spidsen vil hæve bøderne for chauffører, der afholder deres regulære ugentlige hvil i førerhuset. Enhedslisten foreslår at kopiere det franske bødeniveau og vil hæve bøderne til 225.000 kr.

 

Men så høje bøder bliver der slet ikke udstedt i Frankrig, melder DI Transport.

Organisationen har tjekket bødeniveauet hos den internationale vognmandsorganisation IRU. Her oplyses det, at de udstedte bøder i Frankrig er på 750 euro svarende til 5.625 kr. Det dækker over den samlede bøde til chauffør og vognmand.

Pærer og æbler

DI Transport påpeger, at det i Danmark ville svare til en vejledende bøde på 2.000 kr. til chaufføren og 4.000 til vognmanden og altså ikke 225.000 kr.

 

- Man sammenligner æbler og pærer, når man sammenligner de to forskellige sanktionssystemer. I Frankrig fastlægger man ofte et bødeloft, mens vi i Danmark fastlægger den vejledende bøde, forklarer Michael Svane, branchedirektør hos DI Transport.

 

- Der skal måske lidt rimelighed ind i debatten. Bøder på næsten en kvart million til en lastbilschauffør for en mindre overtrædelse uden betydning for trafiksikkerhed er i hvert fald helt ude af proportioner, tilføjer Michael Svane.

Læst i alt:

16 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger