9. januar 2022 - 21:49

App linkNu på Google Play

DI Transport: Giv plads til større lastbiler hurtigst muligt

DI Transport: Giv plads til større lastbiler hurtigst muligt

9. januar 2022 - 21:49

Der er store klimagevinster ved at øge vægt og dimensioner på lastbiler, så de kan transportere mere gods. Samtidig kan man også gøre det mere attraktivt at anvende elektriske arbejdsredskaber og give plads til ekstra tilladt vægt til alternative drivmidler som for eksempel el, brint eller biogas, så det ikke går ud over lastbilens lasteevne.

 

Det konkluderer en rapport fra Cowi, som blev færdigjort nytårsaftensdag 2021 . Arbejdet med analysen og rapporten blev sat i gang i forlængelse af den grønne trafikaftale fra 2020.

 

- Analysen viser, at der er store gevinster både samfundsøkonomisk og klimamæssigt ved at øge vægten og længden på lastbilerne. Derfor er det vores klare anbefaling hurtigst muligt at få gennemført forslagene, siger seniorchefkonsulent Rune Noack fra DI Transport

Mange af forslagene har en negativ skyggepris. Det vil sige, at der er en gevinst for samfundet ved at øge lastbilernes længde og totalvægt .

 

- Sammenlignet med andre klimainitiativer, er det her i den allerbilligste kategori, og derfor bør de være blandt de første klimainitiativer på transportområdet, som skal gennemføres frem for at vælge dyrere løsninger, siger Rune Noack.

Læst i alt:

650 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke