28. juni 2013 - 07:44

App linkNu på Google Play

DLG-chauffører på skolebænken

DLG-chauffører på skolebænken

DLG-chauffør Søren Sørensen skal sammen med ca. 140 kolleger på skolebænken hos Scania Academy.

28. juni 2013 - 07:44

DLG (Dansk Landbrugs Grovvareselskab) og Scania har netop indgået en stor aftale om chaufførcoaching, hvor DLG’s ca. 140 lastbilchauffører skal på skolebænken hos Scania Academy for at blive endnu bedre til at udnytte dieselolien.

 

 

De mange DLG-chauffører vil i hold komme til en opstartsdag på Scania Academy i henholdsvis Kolding, Odense, Aarhus og Ishøj. Derefter vil chaufførerne blive fordelt mellem de enkelte Scania-coaches, som så vil følge hver enkelt chauffør i hverdagen og give gode råd til bedre kørestil i forhold til brændstofforbruget.

 

 

»Vi kører hvert år flere mio. tons korn, foder, gødning, og andre landbrugsprodukter til de danske landmænd. Vores moderne lastbilflåde kører mellem 8 og 10 mio. km om året, så en besparelse på dieselbudgettet på 10 % vil have stor betydning for vores samlede driftsøkonomi,« siger DLG’s transportchef, Jan Hoby Warner.

»Vi har rigtig mange dygtige og erfarne chauffører, men vi er overbevist om, at de med den rigtige uddannelse og motivation kan køre endnu længere på literen. Det vil samtidig reducere DLG’s CO2-udslip fra lastbiltransport med 1000 tons om året, og det er også en vigtig faktor for os,« tilføjer Jan Hoby Warner.

 

 

Scania Academy benytter aktuelle driftsdata fra lastbilerne i uddannelse og coaching af chaufførerne. En Scania Communicator-enhed i hver lastbil indsamler og overfører trådløst lastbilens driftsdata til en central server, og herfra kan Scanias coaches følge brændstofforbrug og en mængde andre data ”real time”.

 

 

»Alle vores coaches er tidligere chauffører og vognmænd, som kender hverdagen bag rattet i en stor lastbil, og som kender alle de små trick, der får lastbilen til at køre længere på literen. Samtidig kender de undskyldningerne for ikke lige at presse den sidste meter ud af dieselolien, så der er basis for en rigtig god dialog i øjenhøjde med chaufførerne,« siger Erling Petersen fra Scania Academy.

[add:38]

 

 

[add:408]

Læst i alt:

503 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger