18. juni 2021 - 13:05

App linkNu på Google Play

Drivkraft Danmarks medlemmer klar til at distribuere PtX fra ny aftale

Drivkraft Danmarks medlemmer klar til at distribuere PtX fra ny aftale

18. juni 2021 - 13:05

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget afsætter ifølge en ny aftale 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i lastbiler, skibe, fly og den tunge industri.

 

Drivkraft Danmark siger i en kommentar til aftalen:

 

- Det er et kæmpe skridt for omstillingen af transporten, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget har afsat 850 mio. kr. til at understøtte PTX i Danmark. I Drivkraft Danmark har vi i mange år set på PtX som et afgørende led i omstillingen af den del af transporten, der ikke elektrificeres med batterier. Vores medlemmer distribuerer energi til transporten og er klar til bidrage, siger Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark

Drivkraft Danmarks medlemmer leverer næsten 100 procent af energien til landtransporten i Danmark og en stor del af brændstoffet til luftfarten.

 

- Vores medlemmer er helt afgørende for, at vi lykkes med PtX i Danmark. Skal vi have anvendelsen op i volumen, skal det nemlig også kunne bruges i den virkelige verden. Det er vores opgave at sikre det.

 

- For vores medlemmer er det ikke så afgørende, om de sælger benzin, diesel, brint, el eller PtX. Det afgørende er, at der er en langsigtet efterspørgsel. Så skal vi nok levere. I landtransporten bidrager beslutningen om et CO2-fortrængningskrav fra 1. januar 2022 til at sikre denne efterspørgsel, så vi i fremtiden vil se flere og bedre grønne produkter. For os at se vil det være oplagt at stille tilsvarende krav i andre sektorer som skibs- og luftfarten. Med et CO2-fortrængningskrav sikres nemlig den nødvendige efterspørgsel og sikkerhed for investorerne, siger Jacob Stahl Otte.

Om Drivkraft Danmark:
Drivkraft Danmark er branche- og arbejdsgiverorganisation for selskaber, der leverer brændstof og el-ladning til transporten, raffinaderierne samt LPG-branchen. Branchen står for 99 % af energien til transporten med over 2000 danske tankstationer og truckanlæg som omdrejningspunkt.

Læst i alt:

356 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke