1. juli 2020 - 08:59

App linkNu på Google Play

DSV bygger nyt stort logistikcenter ved Horsens

DSV bygger nyt stort logistikcenter ved Horsens

DSV opfører et nyt stort logistikcenter ved Lund i Horsens. Visualisering DSV/AK83 Arkitekter

1. juli 2020 - 08:59

Horsens Kommune sælger 500.000 kvm. jord til DSV, som investerer ca. 2 mia. kr. i opførelsen af et nyt logistikcenter.

 

DSV's nuværende logistikfaciliteter i og omkring Horsens er ikke længere store nok i forhold til den nuværende og den forventede vækst. Samtidig ønsker DSV at styrke virksomhedens lagre og terminaler i Horsens-området for at opnå en øget effektivitet og produktivitet og samtidig skabe grønne besparelser. Derfor opfører DSV et logistikcenter på et 700.000 kvm. stort areal i Lund ved Horsens.

 

Byggeriet af det nye logistikcenter bliver opført på nabogrunden til DSV's nuværende faciliteter i Lund. Kontorbygningen bliver ca. 18.000 kvm., cross-dock-terminalen til omfordeling af varer bliver ca. 50.000 kvm., og endelig kan der komme mellem 200-269.000 kvm. logistikfaciliteter.

For Horsens Kommune er der tale om et historisk stort salg af erhvervsjord.

»Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune. DSV har i dag ca. 750 arbejdspladser i Horsens, og med udvidelsen vil det stige til over 1.000 - og flere vil med tiden formentlig komme til. Det er arbejdspladser inden for logistik, transport, lager og administration, som er arbejdspladser, der passer godt til Horsens. Derfor er jeg rigtig glad for den aftale, vi har indgået om salg af en halv million kvadratmeter erhvervsjord til DSV,« siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

 

Han pointerer også, at det store byggeri vil kaste arbejdspladser af sig i byggefasen.

 

»Så stort et byggeri betyder, at der vil være rigtig mange arbejdspladser i anlægsfasen, og det vil bl.a. komme lokale håndværkere og vognmænd til gavn. DSV har lavet et overslag, der viser, at det ikke er urealistisk, at der i anlægsfasen vil være 250 jobs,« siger Peter Sørensen.

 

Ny vej til Horsens C

 

Som en del af aftalen planlægger Horsens Kommune at anlægge en omfartsvej, der vil lede store dele af den tunge trafik fra erhvervsområdet til Horsens C-afkørslen. Formålet er at give erhvervsvirksomhederne i området lettere adgang til E45 og at aflaste den meget trafikerede Silkeborgvej. Det vil samtidig være til gavn for de bilister, der pendler til og fra Horsens ad Silkeborgvej og krydser E45 ved Horsens V.

 

»Silkeborgvej og afkørslen ved Horsens Vest er blandt de allermest trafikerede strækninger i hele kommunen, og med en øget trafik fra bl.a. DSV er det nødvendigt at få skabt en anden forbindelse til E45. Derfor anlægger vi en ny vej fra Horsens C til Vrøndingvej og videre til Mossvej, hvoraf den sidstnævnte del allerede er lokalplanlagt. Forventningen er, at den nye vej vil flytte ca. 80 pct. af den lastbiltrafik fra erhvervsområdet, der i dag kører til og fra E45 ved Horsens Vest og Silkeborgvej,« forklarer Peter Sørensen.

Han understreger, at den nye vejforbindelse vil gavne hele Erhvervsområde Vega.

 

»Med DSV's udvidelse bliver hele erhvervsområdet styrket. Vi ved, at store virksomheder tiltrækker andre, og min forventning er, at 1-2 år efter første spadestik på DSVs nye logistikcenter vil hele området være udsolgt, og dermed vil endnu flere lokale arbejdspladser være skabt,« siger Peter Sørensen.

Anlæggelsen af den nye vej koster ca. 45 mio. kr. og bliver finansieret af indtægterne fra jordsalget og almindelig byggemodning af Erhvervspark Vega.

 

Nyt DSV Logistikcenter Horsens:

 

 

Byggegrund ca. 700.000 kvm. hvoraf 500.000 kvm. sælges til DSV af Horsens Kommune
 

Ca. 200-269.000 kvm logistikfaciliteter
 

Ca. 50.000 kvm distributionshaller
 

Ca. 18.000 kvm kontor/administration
 

 

 

Tidsplan:

 

Forventet første spadestik på det nye byggeri er august 2021
 

Forventet indflytning er ultimo 2022/primo 2023, hvor lagerbygning, terminal og administrationsbygning står færdige.
 

Herefter vil der pågå yderligere arbejder i ca. 3 - 3½ år, hvorefter det nye DSV Logistikcenter Horsens forventes færdigudbygget i løbet af 2026.

Læst i alt:

3220 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke