DTL - Danske Vognmænd

17. oktober 2017 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Briterne siger også "no way"

17. oktober 2017 - 02:45

Storbritannien følger nu efter Tyskland, Frankrig og flere andre lande med et forbud mod at holde det lange ugentlige hvil i lastbilens førerhus.
Fra 1. november får chauffører en bøde på 300 pund (ca. 2.500 kroner), hvis de tages i at holde ugehvilet i lastbilen.


Som i de andre EU-lande er årsagen nogle alvorlige problemer med især ulovlige parkeringer rundt omkring i weekenden. De engelske myndigheder bebuder, at de også vil håndhæve forbuddet, hvor lastbilerne holder parkeret på tilstødende veje, rastepladser og offentlige parkeringspladser, hvor der ikke er toiletter, badefaciliteter eller muligheder for at købe mad.


- Forbuddet er helt på sin plads. Allerede i februar i år kom Generaladvokaten for EU-Domstolen med indstillingen om, at det ugentlige hvil ikke må holdes i lastbilen. Og i maj kom EU-Kommissionen med sin vejtransportpakke, der lægger op til det samme. At flere lande dermed har taget konsekvensen og dømmer chaufførerne ude af førerhuset giver god mening, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.


- Når chauffører holder det ugentlige hvil i lastbilen, vil det i langt de fleste tilfælde alene handle om, at de venter på en chancetur langt fra hjemlandet, eller at det indgår i et nøje planlagt kørselsmønster med indlagte ture, siger han.

Læst i alt:

5 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger