DTL - Danske Vognmænd

8. november 2019 - 02:38

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Udenlandske chauffører skal – også – betale

Udenlandske chauffører skal – også – betale

Adm. direktør Erik Østergaard, DTL – Danske Vognmænd. Foto: DTL

8. november 2019 - 02:38

I et debatindlæg på altinget.dk udtaler adm. direktør Erik Østergaard, DTL – Danske Vognmænd, blandt andet, at ubetalte afgifter til chauffører og vognmænd bidrager til en yderligere skævvridning af konkurrencen mellem danske og udenlandske vognmænd og chauffører.

 

- Inddrivelsen af pengene, for eksempelvis p-afgifter over for udenlandske lastbiler og deres ejere og chauffører, er nemlig langt vanskeligere. Ofte ender de med slet ikke at blive betalt. Reelt betyder det, at de danske bøder og afgifter rammer den danske vognmand og hans chauffør mere end dobbelt så hårdt.  

 

Østergaard fortsætter:

- Jeg ved, at det ikke har været politikernes hensigt, at afgifterne skulle virke konkurrenceforvridende, og at de ikke skulle bidrage til at forstærke udkonkurreringen af danske vognmænd og chauffører. Men i praksis bidrager den manglende eller meget vanskelige inddrivelse fra udenlandske lastbiler til netop dét: social dumping.

Erik Østergaard peger på, at chauffører og vognmænd med lastbiler på udenlandske plader skal betale afgiften på stedet, når de stoppes for forseelser i Danmark.  

Læst i alt:

136 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger