11. november 2020 - 12:01

App linkNu på Google Play

DTL: Særtransport-ansøgninger behandles nu på 8-9 dage

DTL: Særtransport-ansøgninger behandles nu på 8-9 dage

11. november 2020 - 12:01

DTL-medlemmerne melder nu tilbage om store fremskridt i sagsbehandlingstiderne for særtransport-ansøgninger. En officiel status fra politiet ventes ved udgangen af ugen, men allerede nu erfarer DTL-Danske Vognmænd, at sagsbehandlingstiden ikke længere skal tælles i uger, men i dage, lige nu 8-9 dage.

 

-Det er et gennembrud.

 

Sådan siger DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard, oven på tilbagemeldinger fra medlemskredsen om markant afkortede sagsbehandlingstider.

 

-Det har taget alt for lang tid at nå hertil, og vi er ikke i mål endnu. Men det er et kæmpe fremskridt. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har måttet lægge en del arm med myndighederne om spørgsmålet. Ikke fordi, de ikke har haft forståelse for flaskehalsproblemerne, og ikke fordi, de gerne ville bidrage til en løsning hos Politi og Færdselsstyrelsen. Men det har åbenbart ikke været så let.

DTL har fået oplyst af Rigspolitiet, at begge tilladelseskontorer med udgangspunkt i vejledningen fra Færdselsstyrelsen har genoptaget den tidligere praksis, hvorefter der i vidt omfang kan foretages en behandling ansøgninger om særtransport uden forudgående forhandling med vej- og bromyndighederne.

 

-Jeg synes, sagen har været et skoleeksempel på, hvordan fortolkningsmuligheder af reglerne ender med at sætte erhvervslivet i en urimelig situation og med meget ringe retssikkerhed, når den samme regel kan administreres så forskelligt fra landsdel til landsdel. Men lige nu glæder jeg mig over, at vi er blevet hørt, og at medlemmerne kan mærke, at det går i den rigtige retning.

 

-I disse corona-tider har vi slet ikke brug for, at erhvervslivet, ikke mindst byggeriet og transporten, står stille. Tværtimod har det været en politisk målsætning at holde gang i hjulene, trods situationen med Covid19. Her har sagen om sagsbehandlingstiderne på særtransportansøgninger i Greve ærlig talt været temmelig kontraproduktive. Jeg håber, myndighederne vil lære af erfaringerne, så vi ikke skal opleve det samme igen.

Læst i alt:

364 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke