21. januar 2022 - 10:35

App linkNu på Google Play

Dyretransport: EU-Parlamentet opfordrer til klar ansvarsfordeling

Dyretransport: EU-Parlamentet opfordrer til klar ansvarsfordeling

21. januar 2022 - 10:35

Europa-Parlamentet vedtog torsdag sin betænkning om dyretransport, og sender dermed en liste med anbefalinger til EU-Kommissionen, som i øjeblikket er ved at gennemgå reglerne om dyretransport.

 

Europa-Parlamentet anbefaler at ændre ansvarsfordelingen for, om dyrene på ved en dyretransport er egnede til transport.

 

Hos NLA i Bruxelles mener man, at branchen kun kan være tilfreds med, at Parlamentet efterlyser en mere klar ansvarsfordeling mellem landmand og transportør, lyder det i en pressemeddelelse.

 

- Det vil sikre, at kun dyr, der er egnede til transport, rent faktisk bliver transporteret, og dermed vil dyrevelfærden blive forbedret. NLA har efterlyst den ændring, siden ANIT-udvalget startede sit arbejde, og opfordrer nu Kommissionen til at lytte til MEP'erne og medtage det konkrete forslag. Dette er et meget vigtigt skridt i retning af at forbedre velfærden for transporterede dyr, forklarer direktør i NLA, Torsten Laksafoss Holbek.

 

- Vognmænd og dyretransportører har i årevis stået i vanskelige situationer, hvor chaufføren og vognmændene blev holdt ansvarlige for eksisterende blå mærker eller skader, der skete på bedriften forud for transporten. Det er naturligvis uacceptabelt for alle og skadeligt for dyrevelfærden

Dialog med Kommissionen

 - Indførelse af en mere logisk ansvarsfordeling vil i høj grad hjælpe til med at undgå disse tilfælde. Den landmand, der kender dyrenes historie, og har reel mulighed for at observere dem, får – hvis det står til Parlamentet – ansvaret for at sikre, at dyrene rent faktisk er transportegnede.

 

- Transportøren bør på sin side bære det fulde ansvar for læsning og aflæsning af dyrene. Det samme gælder med hensyn til køretøjets stand og lovlighed, den korrekte træning og instruktion af føreren og kvaliteten af kørslen, fastslår NLA-direktøren. – Vi ser nu frem til dialogen med Kommissionen, så vi kan sikre, at Parlamentets anbefaling bliver taget med i de reviderede regler.

Parlamentet har samtidig afvist et forslag om generelt at begrænse transporten af alle dyr til otte timer.

Læst i alt:

491 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke