15. januar 2020 - 15:30

App linkNu på Google Play

Dyretransportører vil være mere slagkraftige: Indkalder til stormøde

Dyretransportører vil være mere slagkraftige: Indkalder til stormøde

15. januar 2020 - 15:30

Den 22/11-2019 var et antal dyretransportører samlet i Randers. Emnet var, hvorvidt vognmænd og samlesteder kunne bakke op om chaufførernes ønske om at lade lastbilerne stå stille et par dage for at få myndighederne i tale i forbindelse med de ifølge transportørerne urimelige forhold: At det er chaufførernes ansvar alene at vurdere dyrs transportegnethed.

 

Aftalen blev, at man ville vente til februar 2020, før end endelig beslutning herom blev vedtaget. Herefter blev diskuteret, om vognmændene kunne komme videre.

 

Derfor inviteres til stormøde fredag den 17. januar kl. 16 på Pårup Kro

 

Eneste punkt på dagsorden er: "At diskutere mulighederne for etablering af en stærkere fælles organisation, med styrke og evner til en mere ”slagfast” dialog med regering og andre myndigheder inden for dyretransportområdet".

"I dag er der tre foreninger, som taler vores sag; Sam Mark, ITD, og DTL. Alt i alt Danmarks samlede dyretransportør-organisationer. Men erfaringerne har vist, at de enkelte organisationer ikke er særligt ”slagkraftige” over for myndighederne," lyder det i invitationen.

 

"Der er derfor mange fordele ved at etablere en ny fælles organisation. Her skal kun nævnes: 1. Aktuelt ønsker flere lande i EU at genåbne transportforordningen vedr. dyretransport. Her vil det være helt afgørende, at dyretransportører og samlesteder kan tale med én stemme. 2. En fælles organisation vil kraftigt styrke vores forhandlingspositioner vedrør ende chaufførenes urimelige udfordringer i forbindelse med ansvaret for transportegnethed af dyr. 3. At sikre at dyrlæger på alle slagterier og samlesteder i Danmark er koordineret og udfører ensartet kvalitetskontrol af transporterne," lyder det videre

Arrangørerne ser frem til et konstruktivt møde, "der forhåbentlig kan resultere i, at vi som vognmænd/samlesteder viser regering, dyrorganisationer, fagforeninger mv. ønsker om at tale med én stemme".

 

Hvis det har interesse, sker tilmelding til: Erik Sigaard, Vemb Dyretransport på tlf.: 97 48 14 74 eller på mail dyretransport@mail.dk.

Eller til Jesper Fisker på tlf.: 20802002 eller på mail.: Jesper@vinderslev.dk.

Læst i alt:

1785 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger