6. marts 2018 - 01:47

App linkNu på Google Play

Politi: Købere tænker sig ikke om

6. marts 2018 - 01:47

Jakob Bargmann

Af Jakob Bargmann |

Specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi har sagt det før. Og nu gør han det igen:
 
Transportkøberne skal tage ansvar. Et meget større ansvar. Alt for mange transportkøbere stiller ikke nok krav, når det drejer sig om sikring af godset, men vælger billigste løsning. Men den billigste løsning kan i sidste ende vise sig endog meget dyr.
 
Det blev den således for nylig, da ukendte gerningsmænd forsvandt med 17 paller med i alt 2400 par Skechers-sko fra en presenningstrailer på rastepladsen Årslev Ø i Sønderjylland. Sko, der har en værdi af to millioner kroner.
 
Men tyveriet kunne sandsynligvis have været undgået, hvis transportkøberen ellers havde tænkt sig om, lyder det nu fra Christian Østergård.


 
Larmende tavshed
 


»Der hviler et stort ansvar på transportkøberen. Hvorfor lader man overhovedet gods som dette transportere på denne måde? Hvorfor lader man en presenningstrailer holde hele natten ubevogtet på en rasteplads? Hvorfor har man ikke stillet krav om brug af to chauffører? Eller stillet krav om brug af en sikret rasteplads?« spørger Christian Østergård retorisk.
 
Tyveriet skete fra en bulgarsk lastbil natten til torsdag den 15. februar, og det undrer i høj grad også specialkonsulenten, hvordan tyveriet kunne gennemføres, uden at nogen opdagede noget og kontaktede politiet.
 
Så er spørgsmålet, om chaufføren eller andre vidner måske alligevel har opdaget noget i nattens mulm og mørke, men ikke har turdet at reagere af frygt for gerningsmændene?
 
Men den teori giver specialkonsulenten ikke meget for. Christian Østergård påpeger derimod, at chaufføren eller eventuelle vidner trygt kunne have kontaktet politiet inde fra førerhuset af en lastbil.


 
- Kunne være undgået


 
Christian Østergård mener, at sagen fra Årslev Ø er et skoleeksempel på, hvad der sker, når transportkøberne ikke tænker sig om.
 
»Med noget planlægning kunne godset været noget frem til bestemmelsesstedet,« fastslår han og tilføjer, at en transportkæde aldrig er stærkere end det svageste led.


 
Politiet hører stadig gerne fra folk, der han kendskab til tyveriet, eller som får tilbudt billige Skechers. De kan kontaktes på telefon 114.

Læst i alt:

2276 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger