2. august 2022 - 01:47

App linkNu på Google Play

Ekstreme ventetider: - Det har været tough times

Ekstreme ventetider: - Det har været tough times

2. august 2022 - 01:47

To lastbilchauffører. En frakendelse af kørekortet. Et kørselsforbud. Lange ventetider og dyb frustration.

 

For præcis ét år siden mistede 24-årige Gustav Graff Rasmussen sit kørekort. Han havde kørt for hurtigt i både person- og lastbil, og han blev derfor frakendt retten til at køre i 12 måneder. I denne uge er de måneder gået, men Gustav Graff Rasmussen har endnu ikke fået den godkendelse fra Færdselsstyrelsen, det kræver for, at han kan gennemføre den særlige køreundervisning og derefter gå til kontrollerende køreprøve (der består af teoriprøve og en praktisk køreprøve red.) og derved få sit kørekort igen.

 

- Jeg ville gerne være ude i god tid, så jeg kunne få mit kørekort og mit job tilbage så hurtigt som muligt, når de 12 måneder var gået. Så jeg sendte min ansøgning i januar måned, altså for otte måneder siden til Borgerservice og i april lander den hos Færdselsstyrelsen, og der er intet sket siden. Jeg har sendt tre mails og ringet til dem. Men de kan intet sige om, hvor lang tid der går, før jeg får min godkendelse. De undskylder blot, og siger, at de har travlt, og der er lange sagsbehandlingstider. Men det kan jeg jo ikke bruge til noget som helst, siger Gustav Graff Rasmussen og fortsætter:

- Jeg har et arbejde, der står og venter på mig, men jeg kan jo intet sige om, hvornår jeg kan begynde. Det er dybt frustrerende.

 

Gustav Graff Rasmussen mistede sit arbejde som lastbilchauffør, da han fik frataget kørekortet. Han tøver ikke med at tage skylden på sine skuldre og sige, at han dummede sig, da han kørte for hurtigt, og at straffen, den ubetingede frakendelse af kørekortet, der fulgte med, er hans egen fortjeneste. Men når godkendelsen til, at han kan komme i gang med køreundervisning og tage en ny teori- og køreprøve, ikke kommer på grund af ventetider hos Færdselsstyrelsen, så han kan få sit kørekort igen og komme tilbage til sit arbejde som lastbilchauffør, så giver det ikke længere mening, mener Gustav Graff Rasmussen.

- I forvejen bliver man jo dobbeltstraffet for at have kørt for hurtigt. Jeg mister ikke blot kørekortet, men også mit levebrød. Sådan er dét jo så, men at Færdselsstyrelsen ikke har styr på det derinde, bliver jo en ”straf” oven i dobbeltstraffen, der betyder, jeg skal undvære mit kørekort længere, end det egentlig var meningen, lyder det fra Gustav Graff Rasmussen.

 

Mistet arbejde, mistet indtægt

 

Otte måneder. Så længe måtte 22-årige Nicklas Isaksen også vente på en godkendelse fra Færdselsstyrelsen, da han fik kørselsforbud og skulle aflevere sit kørekort til politiet, efter at have kørt for hurtigt i sin personbil. Han blev ikke frakendt kørekortet, og kunne derfor få det igen lige så snart, han havde været til en fornyet teori- og køreprøve. Men der skulle som sagt gå otte måneder, før det var muligt, da godkendelsen fra Færdselsstyrelsen lod vente på sig.

- Jeg mistede mit arbejde, mistede min indtægt, da jeg mistede kortet. Det har været tough times. I de otte måneder jeg ventede på godkendelsen, havde jeg fat i Færdselsstyrelsen syv gange på telefon og flere gange på mail, og jeg havde to vognmænd til at skrive til dem, at jeg havde arbejde, der ventede på mig. Men lige lidt skete der. De undskyldte for den lange sagsbehandlingstid, men sagde ellers at de ikke kunne gøre noget. På en skala fra et til 10, der røg min frustration sgu op på en 11’er, lyder det fra Nicklas Isaksen.

 

Som månederne går, bliver frustrationen hos Nicklas Isaksen større og større. Den job og den nye lastbil, der står og venter på ham, hænger efterhånden i en tynd tråd, og vognmanden, der også er hans far varsler, at hvis ikke der snart sker noget, er han nødsaget til at finde en anden chauffør, fordi bilen skal ud at køre.

- Der gik jeg lidt i panik og tænkte, ”nej, det skal være løgn”. Men det er jo sådan, at når man ringer til Færdselsstyrelsen, så er det muligt at komme igennem. Man kommer ikke i kø eller noget på linjen, der er bare en stemme, der siger, man kan prøve igen senere. Jeg har endda prøvet at møde op personligt i Ribe, men dørene er låst, så man kan ikke bare gå ind og komme til at tale med en sagsbehandler, fortæller Nicklas Isaksen og fortsætter:

- Da jeg endelig, langt om længe, kommer igennem på telefon, får jeg faktisk en meget sød og hjælpsom kvinde i røret, der kigger på min sag og endelig siger den sætning, jeg havde ventet på i otte måneder: ”Det skulle undre mig meget, hvis du ikke har godkendelsen indenfor otte dage”. Og så gik der fem dage, så kom den.

I lighed med Gustav Graff Rasmussen er Nicklas Isaksen helt og aldeles sit ansvar i sagen bevidst.

 

- Det er jo først og fremmest mig, der har dummet mig. Men der er ingen grund til at folk som mig, der lever af at køre lastbil skal gå hjemme i otte, 12 eller flere måneder på grund af den lange sagsbehandlingstid hos Færdselsstyrelsen. Det er simpelthen ikke okay, slutter Nicklas Isaksen.

 

Lastbil Magasinet har stillet Færdselsstyrelsen en række spørgsmål i forbindelse med denne artikel. Færdselsstyrelsen er vendt tilbage og oplyser, at de arbejder på et svar.

 

 

 

Læst i alt:

539 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke