7. november 2019 - 11:00

App linkNu på Google Play

Elever i 8. klasse får lastbiler på skoleskemaet

Elever i 8. klasse får lastbiler på skoleskemaet

Arkivfoto

7. november 2019 - 11:00

Elever i 8. klasse får trafiksikkerhed, politi, trafikoffer og lastbiler på skoleskemaet, når kampagnen mandag den 11. november 2019 besøger Roskilde, som skal bidrage til, at eleverne færdes mere sikkert og bedre i trafikken og selvfølgelig husker at bruge deres hoveder, når de er ude i trafikken.

 

"Hovedet med i trafikken" er en ny trafiksikkerhedskampagne for de ældste elever i skolen. Kampagnen lærer dem om lastbiler og trafiksikkerhed, hvor formålet er, at eleverne får stof til eftertanke, når de selv færdes i trafikken, samt at de vil ændre adfærd og cykle/færdes mere sikkert i trafikken.

 

Bag Hovedet med i trafikken står ITD, og organisationen vil med kampagnen øge trafiksikkerheden, da det er med til at skabe en mere sikker trafikafvikling og i yderste konsekvens redder liv.


»Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Vi har udviklet Hovedet med i trafikken til elever i 8. klasse, fordi statistikkerne viser, at det er de skoleelever, der oftest kommer til skade i trafikken. Og ulykkerne sker typisk, når eleverne er på vej til eller fra skole. Og det vil vi gerne forebygge med Hovedet med i trafikken,« siger Malene Vitus, projektleder på Hovedet med i trafikken, ITD.

Trafikoffer, lastbiler, en hilsen fra Færdselspolitiet og filmproduktion er nogle af de ingredienser, der er i kampagnen om trafiksikkerhed, for at undgå at de unge havner i en trist statistik. Målet er, at eleverne i 8. klasse uden nogle løftede pegefingre får stof til eftertanke, når de selv færdes i trafikken.


Om Hovedet med i trafikken:

 

Skolebesøg i hele landet

 

· Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport vil ITD hjælpe med at fastholde fokus på trafiksikkerhed, da det er med til at redde liv.

 

· Mandag den 11. november 2019 starter den landsdækkende kampagne for elever. Det er første gang, at kampagnen kører. Hovedet med i trafikken besøger elever i København, Odense, Nykøbing Mors og Ribe.

8. klasser bliver trafikambassadører

· Når eleverne møder i skolen bliver de mødt af tonstunge lastbiler, som holder ude i skolegården.

 

· Det rammer eleverne, når de hører, hvad en mand i en elektrisk kørestol og med hjælp døgnet rund tænkte, da han var ung inden ulykken, og det bliver også ret stille, når der bliver fortalt, hvordan det er som betjent at være dødens budbringer og overbringe forældre en tragisk besked om, at deres barn har været involveret i en trafikulykke.

 

· Lokale vognmænd parkerer et par af deres lastbiler i skolegården, hvor eleverne selv skal op i lastbilerne og med egne øjne opleve udsigten, som chaufføren har, samt den kritiske zone, som er ved højre fordæk.

· Dernæst skal eleverne producere reklamevideoer, hvor overskriften er Hovedet med i trafikken. De skal opfordre andre unge til at færdes mere sikkert i trafikken, så de ikke bliver en del af en ulykkelig statistik. På dagen udvælger eleverne den bedste video, hvor målet senere er, at den skal gå viralt, så så mange trafikanter som muligt får det livsvigtige budskab.

Læst i alt:

616 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger