29. januar 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

- En maskeret skattestigning

29. januar 2019 - 01:44

Debatindlæg:

 

Jeg tror, det var saglig Mogens Glistrup, der i sin tid sagde, at ”fradrag for alle er fradrag for ingen”, og når det kommer til landevejstransport i Danmark, så er vi i nogenlunde samme situation. Over 90 % af alt gods, der transporteres indenrigs i Danmark, transporters med lastbil. Det kræver derfor heller ikke den store økonomiske indsigt at forstå, at hvis man lægger ekstra afgifter (uanset navnet) på landevejstransport, så vil det slå direkte igennem på prisen for transport, som så igen vil slå igennem på priserne for varer. Om man betaler udgifterne ved lastbilerne som en afgift eller over skattebilletten kommer derfor ud på et for den enkelte dansker, hvis altså politikerne husker at sænke skatten eller momsen for et tilsvarende beløb, som man hæver afgiften på landevejstransport.

Historisk set ”glemmer” politikerne desværre oftest at levere på deres del af aftalen. Det kan man se, hvis man kigger på f.eks. sin elregning, som for to tredjedels vedkommende består af mere eller mindre ”grønne afgifter”.

 

Jeg skyder ikke Søren Søndergaard motiver i skoene, men det kunne være dejligt, hvis han lagde hånden på kogepladen og forklarede, at det provenu, en ny afgift skulle indbringe, skulle gå direkte til at sænke f.eks. momsen. Ellers er forslaget jo intet andet end endnu en maskeret skattestigning.

 

Bernt Clausen
Træbuen 7
8670 Laasby

Læst i alt:

755 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger