21. februar 2022 - 09:07

App linkNu på Google Play

Enhedslisten hiver ministre i samråd efter Contrans-sag

Enhedslisten hiver ministre i samråd efter Contrans-sag

Henning Hyllested (EL). Foto: Andreas Bro

21. februar 2022 - 09:07

Fagbladet 3F beskrev for et par uger siden, hvordan Contrans aflønner udenlandske chauffører med ned til 25 kroner i timen og lader dem bo i lastbilernes førerhus i årevis. Anklager, som firmaet dog afviser.

 

Sagen har fået flere politikere til at stille ministerspørgsmål til sagen, og nu indkalder Enhedslistens Henning Hyllested og Christian Juhl beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og transportminister Trine Bramsen til et samråd om ”de både ulovlige og uacceptable boligforhold for lastbilchauffører og inden for byggeriet og landbruget”.

 

- Tre år efter historierne om slumlejren i Padborg dukker der stadig sager op, hvor chauffører bor i lastbiler i årevis. Lastbilen er hjem for udenlandske lastbilchauffører, der kører i Danmark, selvom det er ulovligt. Desuden får vi igen og igen beretninger i medierne om elendige boligforhold både inden for byggeriet og landbruget. 1) Hvad mener ministrene om de tilbagevendende beretninger om både ulovlige og uacceptable forhold? 2) Hvad vil ministrene gøre for at stoppe lovovertrædelserne? 3) Hvad vil ministrene gøre for at gennemføre de lovede forbedringer af lovgrundlaget? lyder samrådsspørgsmålet.

Læst i alt:

1092 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger