18. maj 2022 - 11:14

App linkNu på Google Play

- Det er altså noget, vognmændene må leve med

- Det er altså noget, vognmændene må leve med

Karina Theisel er meget glad for jobbet hos Glascom. Foto: Jakob Bargmann

18. maj 2022 - 11:14

Jakob Bargmann

Vægrer nogle vognmænd sig ved at ansætte kvindelige chauffører, hvis der inden for en overskuelig årrække venter småbørn og barsel?

 

Ja, det mener i hvert fald chauffør Karina Theisel, der kører for Glascom i Låsby – og stortrives med jobbet.

 

Den 30-årige chauffør har oplevet, at det var svært at finde læreplads. Desuden har hun oplevet både at blive spurgt til, om hun var i et forhold, og om hun skulle have børn, selv om arbejdsgiveren ikke må spørge til de forhold.

 

Endnu er det ikke blevet til børn for Karina Theisel, som for nylig trådte ud af et længerevarende forhold.

 

- Arbejdsgivere kigger på cv’et og på ansøgningen. Der kan man jo også gerne se ting som alder, parforhold, og om man har børn. Så kommer det her spørgsmål, ”har du planer om at skulle have børn i den nærmeste fremtid?”. Det er også noget af det, vi talte om på kvinde-dagen (ITD’s netværksdag for kvinder i transportbranchen, red.). Mange andre kvinder har nemlig også oplevet det, siger Karina Theisel.  

Har du nogensinde konfronteret en potentiel arbejdsgiver med at blive spurgt ind til det her?

 

- Jeg har konfronteret dem med det. Så var svaret, ”nej, det var jo heller ikke sådan ment”. Men jeg kunne mærke, at der blev ændret holdning til mig, når spørgsmålet kom op, for så tænker de også, om man så skal tidligt på barsel, fordi det er et hårdt job, siger Karina Theisel.

 

Tirsdag sagde politisk chef hos ITD, Henriette Kjær, at sådanne oplevelser også er en problemstilling, der skal tages alvorligt, hvis man vil rekruttere flere kvinder til transportbranchen.

 

- Det er altså noget, vognmændene må leve med, at kvinderne skal på barsel. Vognmændene må ikke spørge ind til børn og barsel, når de ansætter. Men det er også meget ærgerligt og kortsigtet af den vognmand, der gør det. Og i alle fag skal man jo have barsel. Det gælder jo også en frisør, sagde Henriette Kjær.

Læst i alt:

6437 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke