20. december 2021 - 11:06

App linkNu på Google Play

Erfarne chauffører hjælper uerfarne ind i folden hos midtjysk vognmand

Erfarne chauffører hjælper uerfarne ind i folden hos midtjysk vognmand

Der bliver taget hånd om de mere grønne chauffører i Ikast.

20. december 2021 - 11:06

Jakob Bargmann

Chaufførmangel og rekruttering er det helt store tema hos Jørgen Jensen Distribution i Ikast. I den midtjyske virksomhed ved man, at der for alvor skal tages fat om bolden, hvis problemet skal løses, og for et år siden oprettede firmaet derfor et decideret mentorprojekt for at hjælpe potentielle nye medarbejdere godt ind i firmaet.

 

- I første omgang havde vi en enkelt chaufførmentor til formålet. Det er så noget, vi har revideret hen over under foråret og først på sommeren, hvor vi har lagt en ny plan og udvidet vores mentorgruppe til at være en større gruppe rutinerede og erfarne medarbejdere. De er gået ind i samarbejde med ledelsen og vores hr-funktion og har etableret en arbejdsgruppe, der skal hjælpe nye og også delvist erfarne chauffører ind i virksomheden, siger Dan Borg, direktør i Jørgen Jensen Distribution.

- Vi er ikke så kritiske i forhold til erfaring fra ansøgeren i forhold til at være chauffør. For har man den rigtige motivation og vilje til at prøve sig selv af i den her branche, tager vi folk ind, får en god snak og screener, om vi mener – for begge parters vedkommende – om vi er klar til at indgå et samarbejde. Og så bliver man tilknyttet mindst én mentor ud fra de forudsætninger, man står med.

 

Dan Borg forklarer, at er man fx elev, så har firmaet en eller to mentorer, som typisk er på de unge mennesker.

 

Og hvordan fungerer mentorordningen så i praksis derude i hverdagen. Dan Borg forklarer:

- I de første mindst en til to uger kører man med mentoren. Bagefter er det chaufføren, der kører lastbilen, mens mentoren sidder ved siden af i den periode, der nu engang skal til. Og det er noget, der løbende bliver evalueret i sammen med vores hr-funktion og vores kørselschef, der ud fra hver enkelt medarbejder ligesom har en føling med tingene.

Dan Borg fastslår, at trods mentorordning og gode intentioner er rekrutteringsprocessen ikke blot lutter lagkage.

- Vi har selvfølgelig haft både opture og nedture – sådan er rekruttering også. Det, der er svært i vores virksomhed som distributionsforretning, er, at tingene går rigtig stærkt.

Men den midtjyske vognmand lægger vægt på, at der som ny chauffør skal være tid og rum til at lære og suge erfaring til sig.


- Vi er nødt til at tempoet lidt ud af den tid, der er til at lære op i, sådan så vi alle sammen har lidt mere rum og lidt mere tålmodighed med tingene – både som virksomhed og som nyansat.

 

Du kan høre et længere interview med Dan Borg i Lastbil Magasinets podcast. Her fortæller han også om firmaets gode erfaringer med at tiltrække kvindelige chauffører. Lyt her.

Læst i alt:

2357 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke