20. oktober 2021 - 13:56

App linkNu på Google Play

EU åbner undersøgelse af PostNord-støtte

EU åbner undersøgelse af PostNord-støtte

20. oktober 2021 - 13:56

EU-Kommissionen besluttede fredag at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark på i alt 224 millioner kroner i 2020.

 

Kompensationen var en del af to halvårlige aftaler med Post Danmark, der skulle sikre, at danskerne fortsat havde mulighed for at sende og modtage post i hele landet i 2020. Det meddeler Transportministeriet.

 

- Vi er glade for, at Kommissionen har besluttet at fortsætte sit fokus på statens støtte til PostNord, og vi ser frem til konklusionerne forud for postlovsforhandlingerne i Folketinget, siger DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

 

EU-Kommissionen afgjorde i september, at statsstøtte til PostNord på næsten en halv milliard var ulovlig, og pengene skal betales tilbage til den svenske og den danske stat.

Især det danske datterselskab PostNord Logistics er en torn i øjet på transportbranchen, som mener, at selskabet underbyder de private aktører på stykgodsområdet – og samtidig i en lang årrække har kørt med store millionunderskud.

 

- Statens støtte til PostNord betyder, at de private transportører udsættes for unfair konkurrence. Det skal ophøre nu. PostNord Logistics bør afvikles og håndteringen af de befordringspligtige breve og pakker skal i udbud, siger Erik Østergaard.

Læst i alt:

546 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger