22. juli 2018 - 14:26

App linkNu på Google Play

EU til angreb på ny dansk p-regel

22. juli 2018 - 14:26

EU-Kommissionen truer med en åbningsskrivelse nu reelt Danmark med en retssag, hvis ikke der rettes ind og gives mulighed for at overnatte på rastepladser i mere end 25 timer. EU kritiserer, at den nye danske regel om 25 timers tidsbegrænsning gør det umuligt at overholde hviletidsreglerne, fremgår det af flere medier.

 

»Det er ikke uventet, når man tænker på, at Kommissionen i slutningen af april foreholdt den danske regering denne holdning i diplomatisk indpakning – og siden transportministerens afvisende svar har forholdt sig passiv i næsten 3 måneder,« udtaler DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

 

Erik Østergaard peger på, at EU før har udsat den danske regering for angreb på den danske fortolkning af cabotagereglerne, der blev underkendt af EU-domstolen.

»I forvejen er det ikke tilladt at afholde sit 45 timers hvil i køretøjet – det ligger der en EU-dom på. Det er forkert at sige, at dette her alene rammer de udenlandske vognmænd, for de har lige så store muligheder for at afholde deres daglige og reducerede ugentlige hvil på danske rastepladser som alle andre, og begrænsningen gælder også danske vognmænd. Det er alene et spørgsmål om, at man i erhvervet må planlægge sig ud af at afholde de helt lange hvil. Det gælder såvel danske som udenlandske vognmænd,« udtaler Erik Østergaard.

 

DTL-direktørens synspunkt understøttes af transportordfører Kim Christiansen (DF), der i pressen fremhæver, at hvis nogen har behov for at holde sig på rastepladser i flere dage og uger, må det være op til Dansk Industri og transportvirksomhederne at tilvejebringe nogle forhold, hvor man har den mulighed.

Læst i alt:

3461 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger