24. august 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Få ledige lagerlokaler

24. august 2018 - 01:44

Aarhus og de andre østjyske kommuner har ikke haft så få tomme lager- og industribygninger siden 2008, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Blandt årsagerne er opsvinget, stigende indbyggertal og E45-motorvejen, siger lokal mægler.

 

»I øjeblikket står kun 2,7 procent af lokalerne til lager og produktion tomme i de 11 østjyske kommuner, og vi skal helt tilbage til oktober 2008 for at finde lavere tomgang. Da det så allersortest ud under finanskrisen, ved indgangen til 2011, stod over syv procent af industrilokalerne tomme i landsdelen. Siden er det gået støt fremad nærmest kvartal for kvartal, og særligt det sidste år er der kommet aktivitet i mange lokaler,« siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomtorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. Aktuelt er lige knap 1.600 industrilokaler og bygninger udbudt på landsplan via Ejendomstorvet.dk, heraf 285 i Østjylland. Der er flest udbudte lokaler i Aarhus (63), Randers (51), Silkeborg (50) og Horsens (36).

 

Netop i den nordlige udkant af Horsens har Colliers International i Aarhus for nylig udlejet en logistikejendom med 16 haller til lavpriskæden Normal. Kort afstand til E45-motorvejen gør det let at transportere varer til og fra centrallageret.

 

»De østjyske kommuner har stor fordel af E45-motorvejen og senest også af den vestgående motorvej mod Silkeborg og Herning; den har været åben i snart to år. Opsvinget har styrket de lokale virksomheder, og de nyder samtidig godt af stigende indbyggertal. Efterspørgslen af lager- og logistiklokaler er desuden øget på grund af den stigende nethandel. De senere år er der kun opført ganske lidt erhvervsbyggeri, og samtidig omdannes en del ældre ejendomme til boliger, som fx fragtmandscentralen på Søren Frichs Vej i Aarhus Syd,« siger direktør og partner Johan Gottschalck fra Colliers International i Aarhus.

Et andet tegn på fremgangen for de lokale virksomheder er lejeniveauet på de udbudte industrilokaler – det ligger 10 procent højere end for et år siden ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk. Med 16,2 millioner kvadratmeter fabrikshaller og lagerbygninger har Aarhus og de øvrige ti østjyske kommuner tilsammen lige knap en sjettedel af industriarealerne her i landet, kun overgået af Sydjylland med 19,5 mio. kvadratmeter.

Læst i alt:

575 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger