6. januar 2022 - 13:30

App linkNu på Google Play

Fængselsdom for tyveri af maskiner

Fængselsdom for tyveri af maskiner

6. januar 2022 - 13:30

En 41-årig litauisk mand fik onsdag en fængselsdom og blev udvist for bestandigt efter tyveri af teleskoplæssere i Brøns i sommer. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Den litauiske mand blev idømt 1 år og ni måneders fængsel ved retten i Sønderborg for tyveri af to teleskoplæssere, der er vurderet til en samlet værdi af cirka 1,4 millioner kroner. Den dømte blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt.

 

De to teleskoplæssere blev stjålet fra en maskinforretning i Brøns natten til den 1. juni 2021. Da begge maskiner var udstyret med GPS, kunne ejerne konstatere, at den ene læsser befandt sig på en rasteplads i Tyskland. Da tysk politi nåede frem, viste det sig, at begge teleskoplæssere var på rastepladsen, hvorefter tysk politi kontaktede UKA Vest i Syd- og Sønderjyllands Politi.

UKA Vest overtog derefter efterforskningen og fik den litauiske mand hentet retur til strafforfølgelse i Danmark. UKA Vest hjemtager nemlig på vegne af Dansk Politi ikke-herboende udlændinge, når de anholdes med tyvekoster i udlandet.

 

Den 41-årige litauer modtog dommen.

Læst i alt:

970 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger